Български > История

Село Туховищa

<< < (9/122) > >>

Chechliya:

--- Quote from: Erol_Ismetov on April 08, 2009, 16:27 ---Чечлия, ти да не си човека които е написал статиите за всичките тези села в Чеч-а в уикипедия??

--- End quote ---

Ъхъ и не само за селата в Драмско, ами и в Ксантийско, Кавалско и др. 95% от статиите съм ги писал аз. Като идеш на статията за дадено село, цъкваш горе на "история" и ти показва кой я е писал. Между другото миналата година като ти качвах снимките в Уикипедия, ми обеща, че като си отидеш в Туховища на ваканция, ще направиш снимки на Избища, Шурдилово и Манастир. То между другото Манастирските ливади и Манастирските тополи се виждат и от българска територия. Та мисълта ми беше, к'во стана със снимките?

Между другото, ето ти статистиката за населението на Туховища през годините 1926, 1934, 1946 и 1956:

http://img214.imageshack.us/img214/9201/imgv.jpg

Ерол:

--- Quote from: Chechliya on April 08, 2009, 17:27 ---Ъхъ и не само за селата в Драмско, ами и в Ксантийско, Кавалско и др. 95% от статиите съм ги писал аз. Като идеш на статията за дадено село, цъкваш горе на "история" и ти показва кой я е писал. Между другото миналата година като ти качвах снимките в Уикипедия, ми обеща, че като си отидеш в Туховища на ваканция, ще направиш снимки на Избища, Шурдилово и Манастир. То между другото Манастирските ливади и Манастирските тополи се виждат и от българска територия. Та мисълта ми беше, к'во стана със снимките?

Между другото, ето ти статистиката за населението на Туховища през годините 1926, 1934, 1946 и 1956:

http://img214.imageshack.us/img214/9201/imgv.jpg

--- End quote ---

Избища, Шурдилово и Манастир???
сещам се че щях да ти правя снимки, но не беше ли на некропола, гробовете...???
ако ми кажеш къде, или какво са  Избища, Шурдилово и Манастир ще пратя тази седмица някои да утиде да ги снима ако са в селото!

ЖАРКО ЖЕГЛЕВ:
V dadenia spisak ot Chekilya se vijda 4e prez period ot blizo 10 godini v dadenite sela ima po4ti postoyamen prirast na naselenieto s izklu4enie na 1934 godina. po tova vreme ima izselvane.Poradi koeto dve sela sa iz4eznali a pık sela kato Valkosel,Kribul,Tuhovi6te, Fargovo, Sla6ten, Pletena imat vidimo namalenie na prirasta na naselenieto. S kakvo bihte obiasnili tova.

Chechliya:

--- Quote from: Erol_Ismetov on April 08, 2009, 17:42 ---Избища, Шурдилово и Манастир???
сещам се че щях да ти правя снимки, но не беше ли на некропола, гробовете...???
ако ми кажеш къде, или какво са  Избища, Шурдилово и Манастир ще пратя тази седмица някои да утиде да ги снима ако са в селото!

--- End quote ---

Избища е на около един километър на юг от грницата, демек на около два километра на юг от Годешево. Шурдилово е точно срещу вашето село, дето има една долчина зад ей тая къщичка на снимката и от другата страна на баира. Манастир е като тръгнеш по Рата нагоре към Жижево, точно дето границата пресича Рата на изток има една река, та по реката. Там от землището на Туховища или Слащен се виждат едни ливади и едни тополи. Това са Манастирските тополи.

Chechliya:

--- Quote from: kor_nisa on April 08, 2009, 17:46 ---V dadenia spisak ot Chekilya se vijda 4e prez period ot blizo 10 godini v dadenite sela ima po4ti postoyamen prirast na naselenieto s izklu4enie na 1934 godina. po tova vreme ima izselvane.Poradi koeto dve sela sa iz4eznali a pık sela kato Valkosel,Kribul,Tuhovi6te, Fargovo, Sla6ten, Pletena imat vidimo namalenie na prirasta na naselenieto. S kakvo bihte obiasnili tova.

--- End quote ---

Виж това. Недей да си мислиш, че само хората от Девинско са искали да бягат.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version