Български > История

Село Туховищa

<< < (87/122) > >>

Seiko:

--- Quote from: Nazmi on September 07, 2010, 06:20 ---  Севим,коя е ненята на снимките позната ?

--- End quote ---

Казва се Зимруда от Мусавите, моя роднина.Корените и са от несъществуващото вече помашко село в гръцко Манастир ,маика и е била от там. Много колоритна жена бях и на гости Тя има син Али и вече живее при него в новата му къща, но  все още  не може да прежали тази старата и понякога се връща тук.

А ето още една колoритна жена от Туховища.Казва се Зернема.Снимах я как  наливa с вода тютюна на " долната вода"защото беше  суша и тютюнете бяха доста увяхнали.Като и казах че ще пусна снимката в интернет тя много се смя...!

Nazmi:
   Прекрасния видеоклип е заснет от Ерол!
          Честит Байрам на всички! ;) http://www.dailymotion.com/video/xck6ic_tuhovishta-december-january-2009-20_travel#from=embed 

Seiko:
Село Туховище още малко снимки снимани от мен.

Тук се виждат и двете джамии в долната и горната махала.

Изглед откъм местноста"Зелен"

Тази чешма се нарича " Маишката вода" и се намира в махалата "Вунострана" доколкото разбрах от хората не е пресъхнала , има някаква повреда  и няма сдредства за ремонт.

Чешмата " Долната вода" . Въстановена от дарение на Мехмед Касапов - емигрант в САЩ / бизнесмен/ роден в селото.

Вътрешна декорация на чешмата.

Бялата къща която се вижда е къщата на сегашният кмет Кемал Арифов.

Най верният приятел на помака  :)

Изглед към "Погурник" , няколко местности с общо наименование Някога тези чукари са били девствени гори, изсекли са ги и аз незнам защо.

Минарето на джамията в "Долната махала"

Бившата "фурна  - сега модерен сладкарски цех на бизнесмена Шезай Чобанов

Част от мини парка , дарение от Мехмед Касапов

Селото над свечеряване погледнато от махалата " Вунострана"

Nazmi:
Поздравление,Севим!
Красиви и натурални естествени снимки на едно помашко село!
Драго е и приятно да има хора като теб ,който не е забравил роден край и държава.
Сещам се,едно време за един местен човек се пресели в Ракитово.
Като си идваше на гости все казваше" Тук и кучетата лаят красиво,петлите събуждат всяка сутрин хората"  ;)

Seiko:
Наистина е така Назми , родният край никога не се забравя, той си ни е най- мил.!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version