Български > История

Село Туховищa

<< < (92/122) > >>

samet_pomaka:

--- Quote from: Балканджия on November 10, 2010, 14:41 ---Ами Самет, като имаш снимки побликувай ги. Без снимки имаш само голи твърдения на които няма как да се вярва.

--- End quote ---
snimkite sam gi pravil predi okolo 8 godini isam gi predostavil na tova mom4e ot blatska.tova e stanalo po vremeto kogato jivqh v turtsiq.poradi fakta ,4e sega sam na hilqdi kilometra ot tuhovishte i ne sam se pribiral ot 5 godini nemoga da vi predostavq vaprosnite snimki. spomenah i kade se namirat vaprosnite kamani zastoto znam 4e ima hora ot tuhovishte koito sledqt foruma i se nadqvam nqkoi ot tqh da napravi snimki.

Hashashin:

--- Quote from: samet_pomaka on November 10, 2010, 22:29 ---snimkite sam gi pravil predi okolo 8 godini isam gi predostavil na tova mom4e ot blatska.tova e stanalo po vremeto kogato jivqh v turtsiq.poradi fakta ,4e sega sam na hilqdi kilometra ot tuhovishte i ne sam se pribiral ot 5 godini nemoga da vi predostavq vaprosnite snimki. spomenah i kade se namirat vaprosnite kamani zastoto znam 4e ima hora ot tuhovishte koito sledqt foruma i se nadqvam nqkoi ot tqh da napravi snimki.

--- End quote ---
Като ги намериш се обади, до тогава нема кой да ти поверва ;)

Seiko:
Вярвам му на Самет , защото сме приятели и го познавам много добре Това лято се отбих през джамията на горната махала в село Туховище ,където е и въпросното гробище.За съжаление то е обрасло цялото в тръни и храсти и не може да се види нищо за да се снима. Донякаде това е добре , защото  поради същата причина /да се надяваме/ и „Възродителите” не са успели да влязат и изпочупят тези стари надгробни камъни . А гробището е наистина много старо и може да ни каже много за историята ни. Слушал съм че джамията е една от най-старите в региона и тук са идвали хора чак от Доспат да се кланят. Предполагам че е имало и по-стара джамия тук и е съборена или изгорена /доколкото знам/защото тази която ще видите от снимките е с по- ново архитектурно строителство.Ето и снимките:

Hashashin:
Аго Севиме, имаш ли снимки на датите от паметниците?

Seiko:

--- Quote from: Балканджия on November 11, 2010, 16:11 ---Аго Севиме, имаш ли снимки на датите от паметниците?

--- End quote ---

За съжаление тогава не бях си поставил за цел да снимам датите на каманите, а само джамията.А и тези мисля са без надписи .Предполагам че тези с надписите са по-навътре там където неможе да се влезне.Да се надявам че ще се намерят средства гробището да се поизчисти, за да се видят всичките запазени камъни.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version