Български > История

Село Туховищa

<< < (11/122) > >>

Chechliya:
Специално за Туховища нямам данни как е протекла смяната на имената, но имам една книга, в която се описва как е станало в Кочан и Слащен, като предполагам, че В Туховища е било по същото време и по същия начин.

Nazmi:
Аз имам,и ще ги опиша истински.Нека нашите деца да помнят това как в моето село стана,как в Корница,Брезница имаше жертви убити помаци,има отделна тема за това,но истината никой не може да скрие дори и след 35 години!

Chechliya:
В книгата "Възродителният процес. Мюсюлманските общности и комунистическият режим" на Груев и Кальонски кампанията е описана доста обективно. Прави впечатление, че доста добре е описан подвигът на Рибново, Брезница, Корница, Лъжница, Барутин, Бабяшките села и други. Не случайно един месец след пускането на книгата, вече не беше останала и една бройка от нея по книжарниците - изкупи се като топъл хляб. Наложи се отпечатването на допълнителни бройки. Препоръчвам книгата на всички!

abc:
Тук или тук може да се поръча. Цената е 12 лв. На второто тук при поръчка над 20 лв. доставката е безплатна.

Щом казвате, че е обективно ще прочетем  :)

Nazmi:
Аз ще напиша на живо случки от моето детство за насилствената смяна на имената  в селото,както и спомени на Емигранти от с.Туховище дето са сега тук в САЩ,основоположници и хора помогнали много на нас!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version