Български > История
Село Туховищa
Ерол:
И аз ще добавя една стара снимка :)
Искам да благодаря на Илихан Цингарев (Доктора) който любезно ми я предостави от личния си архив и ми позволи да я ползвам. Фотографа на снимката е Фетах Цингарев а снимката е направена през 1933 година.
На снимката можем да видим учениците от Училището на С. Туховища през 1933 г. Забележете как са облечени децата и обърнете внимание че те са боси. Знак на бедността на региона.
Ерол:
--- Quote from: Nedim_Labunista on October 01, 2011, 01:31 ---Mnogu interesna fotografiq i mashkite i zhenskite deca site se so pokrieni glavi i so narodna nosiq!
Prekrasna snimka!
--- End quote ---
Снимката найстина е много добра и на нея се отразява действителността на 1930-те и не само.
ЖАРКО ЖЕГЛЕВ:
Na fona sred drugite sedq6ti deca edno e malko stranno zastanalo veroqtno v strogiq pogled na maikasi .
S 6apkata na glavata si pokazva bade6teto na selanite. Celta e to4no v sredata.
Seiko:
Наистина снимката е много хубава и интересна,направо си е уникат.Надявах се да се намерят такива снимки.Мисля че ще се намерят и още.!Не ми изглеждат децата да са били гладни,напротив изглеждат много бузести. Облечени са изцяло с дрехи собствено производство като започнеш от шапчицата до торбичката са били такани и плетени ръчно от маиките и сестрите.Знаем че и в момента от рано започва да се приготва чеиза на помакинята.Изглежда че обущарството не е било много развито при нас и затова децата са боси.И сега във всяка помашка къща има крава овце или кози, отглеждали са жито, ечемик, царевица,всичките видове зеленчуци.А за плодове да не говорим, до скоро имахме череша 7-8 метра висока,когато другите череши започнат да съхнат тя тогава почервеняваше,много вкусна беше От каде са ги намирали нашите деди тези сортове незнам.Така че помаците винаги са оцелявали по време на воини и кризи ,защото са трудолюбиви и имат всичко.Ще оцелеят и сега .Благодаря ти Ерол ще чакам с нетърпение да качиш още стари снимки!
adi_dent:
:)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version