Български > История

Село Туховищa

<< < (13/122) > >>

Nazmi:

--- Quote from: Chechliya on April 10, 2009, 23:58 ---На картинката не се чете добре, но защо има раздел "Филология"??? Май някой с по-добри умения по български език трябва да дръпне една редакция на текста.

--- End quote ---
Да,сега и аз видях за този раздел,може би по добре би било раздела да е "Геология" имайки впредвит разкопките които се откриха през 1978-79 година за тракийското гробище,които и до днес се съхраняват в Националния исторически музей- София.Да виждал съм ги преди 10 години,ако не се лъжа в палата 10 .Не знам сега какво е състоянието на онази гробница дето бе открита когато се правеше стадион в с.Туховище!

Chechliya:
Геология е наука за изучаването на структурата на земята - видове скали, видове почви, наслаги, релефни образования, тектоника и т.н. Ето един пример какво може да се каже са геологията на дадено място: линк.

Nazmi:
Съгласен :),може би ще съм полезен със знанията ми,постинга по горе да е в" История" на село Туховище! Иначе поздравление за Ерол,местно момче е сега живее в Испания,и винаги снима когато идва в родното село!

abc:
Ерол пусни го в четим размер, че се изкьорихме.
Chechliya, Назми може би искаше да каже Археология  ???

Nazmi:

--- Quote from: abc on April 11, 2009, 00:55 ---Ерол пусни го в четим размер, че се изкьорихме.
Chechliya, Назми може би искаше да каже Археология  ???

--- End quote ---
Да абс,толкова години зад граница, :) това имах впредвит!Наздраве живи и здрави бъдете!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version