Български > Религия и мистика
Децата пишат писма до Бог
PETER:
--- Quote from: pomak BG on September 14, 2009, 12:28 ---Германските учени потвърждават това за което говоря, но журналистите го искилиферчват. По TV канала National Geographic даваха един научно популярен филм за Корана и там взеха мнение всички страни и тогава един от тези германци, се изказа по-този начин. За това се говори и в този сайт http://www.iqna.ir/bg/news_detail.php?ProdID=109688
Аз ти дадох доста примери за повторения, с тях и на новите историци ще им бъде трудно да се справят. Най-малко да вземат пак да се вгилбаъат в простотиите си. До колкото разбрах проблема не бил теологически, а политически. Целта бил да се обезкоражът мюсюлманите (Бен Ладен и компания) от своя фанатизъм и да се подчинят на дясното .... на Антихриста т.е. мосат, цереу и пр.
--- End quote ---
Благодаря за филмчетата.
Изгледах ги внимателно и нищо подобно на твоята теза не видах.
Само че текстовете могат да се четат по МНОГО различни начини.
Обаче, германските учени-арабисти твърдят много по-фрапиращи неща.
Примерно че в рая мюсюлманите ги очакват не девици-хурии а ... грозде.
Който иска да гледа.
А въпросът е политически защото религията Ислям е политическа религия.
И тази религия преследва всяко по-различно от общоприетото мнение.
Примерно мнението като това.
И от страх за своя живот автора на мнението е скрит зад псевдоним.
Науката не търпи цензура.
Rahmie:
Петре,
Твоят атеизъм е май единствено, към исляма. Моля те, даваи също примери за зверставата и убийствата, които са се въришли/ършат и днес навсякаде по света. Примери вземи Израел, Уганда, Китаи...
Повечето са все в името на религията. Примери много по света. Истинският хуманист не обвинява единствено и само една религия и единствено някои страни или даден народ. А гледа обективно всичнки, които изваршват тези зверстава...
Не съм толкова учена като тебе, но и аз виждам, че ти гледаш и критикуваш само едната страна...?
PETER:
Бъркаш Рахмие,
Атеизма не е отричане на една религия, а отричане на ВСИЧКИ РЕЛИГИИ.
Това че в този сайт критикувам предимно една религия е заради наличие на опоненти от тази релития.
Без опоненти всеки спор е безсмислен и се превръща в проповед. :)
В други сайтове критикувам други религии.
Мога да ти дам линкове ако ми дадеш лични координати и обещаеш че няма да злоупотребяваш с тях. :)
Metka:
Петер,ти не само че нямаш добра стратегия но и не си истински хуманист.
Досега не си ни предложил нито един проект освен арогантно налагане на войнстващият ти атеизъм, но само срещу традиционната религия на хората които са тука.
Другата заблуда от която се изхранваш е че ти едва ли не мислиш исляма и науката за врагове, като фетишизираш науката а сатанизираш исляма.
Това те прави откровен ислямофоб.
Нуката има и мрачна страна .Например доктор Менгеле които съще е учен.
Пък само той ли.
Нима социалните инжинери асимилатори не са от мрачната страна на науката?
Аз виждам в тебе имено човек които целенасочено и аругантно налага именно такава подобна неовъзродителна форма на социален инжинеринг,само че във виртуалното пространство.
Хуманизма зад които заставаш е само фасада.
PNK2003:
Не веднъж съм изказвал мнение, че всички религии имат нужда от "нов прочит". Много е важно кой си служи с религиите и с какви цели...
Рахмие е права по-горе, че обстоятелствата трябва да се анализират обективно.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version