Български > Дискусии
Eтнос на помаците
Isyankar:
--- Quote from: mustafa_b on September 13, 2009, 20:57 ---Хм, съмнявам се. Не забравяй кой управлява тази държава в момента, а това май бях негови думи:
"Не целите, а методите на възродителния процес са порочни. Трябваше като в САЩ, дава се един списък с имена, избира се първото име, което да е българско и второто вече да е на бащата. В България има български граждани, в Турция – турски и т.н. Който, както иска и се чувства, като такъв, ако е българин така, ако е турчин да си отиде в Турция”.
http://news.bpost.bg/story-read-18078.php
--- End quote ---
Не съди по думите, а по делата. Тия дето управляха преди него - знаем какви дела бяха направили (самия ВП!!!!!!), но по думите ми - направо ангелски душици и нямат нищо общо...
Тъй, че не съди по думите - а по делата - както се казва в някои религиозни книги...
Isyankar:
--- Quote from: Shumarov on September 13, 2009, 21:07 ---celestialwish, kakva e definiciqta za musulmanski imena?
--- End quote ---
Сега е модерно сред християни и мюсюлмани да кръщават децата си на герои от ТВ Сериали, поп-звезди и т.н. Това какво е ?
Shumarov:
tova moje da e definiciq vyv obsega na Planta Tv, no az se nadqvah na otgovor ot celestialwish!
Isyankar:
--- Quote from: Shumarov on September 13, 2009, 21:11 ---tova moje da e definiciq vyv obsega na Planta Tv, no az se nadqvah na otgovor ot celestialwish!
--- End quote ---
Shumarov, това не е ли поп-фолк телевизия. Да не би да я гледаш твърде често и затова постоянно да споменаваш силикон и Планета ТВ ? Аз нямам телевизия, тъй като се информирам от Интернет, а и нямам време - имам по-важни академични задължения като редови студент.
А иначе аз питах (който може да отговори) кръщаването със глобални имена в днешно време - Възродителен процес ли е, политиците ли са виновни или просто еволюционен процес...Защото знам доста помаци, които са си сменили мюсюлманските имена, но не със християнски, а просто със глобални световни имена...
Shumarov:
A az povtarqm vyprosa si kym celestialwish-kakva e definiciqta za musulmansko ime? I se nadqvam da ne mi otgovori Isyankar-pri vsichkoto mi uvajenie kum negovata akademichna deinost.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version