Български > Дискусии
Eтнос на помаците
mustafa_b:
Извинявам се. В бързината съм сбъркал първата цифра от трицифреното число.
pomak BG:
Samo iskam da dopylnq, ce ne se pravi na Smolyanski pomak, ce licna az v prisistvieto na Metkata v cata te razoblicih. Ti togava se prestavqshew ce beshe ot Smilyan i beshe s nik Hasan Abdilov ili neshto takova.
Guderian:
В нито една от регистрациите си не съм ползувал турск лични имена. Това може да се провери лесно. Единствената турскозвучаща регистрация която съм имам е : yeni_hayat
Guderian:
...и ако се заличат неактивните акаунти верно нема да има повече от 200 потребителя този сайт (айде + 50 дето са кат гости). За пред света и че сме номер 1 - толкова.
pomak BG:
Ето един пример за постнато от Хасан Абдиев, за който твърдя, че това е Гудериан.
"Nie pomacite sme chisti bylgari i toi nai chistite. Nie sme visoki, svetli i sineoki. Kak moje da kazvate che sme otdelni kogato bylgarite hristiqni ot Rodopite i pomacite govorqt edin syshti dialekt, imat ednakvi pesni, hora i nosii? Nie pomacite sme zapazili chist stariq bylgarski moral. Az se ojenih na 22 a jena mi beshe na 20 (i tq e pomakinq) i dvamata behme devstveni, veche 2 godini sme zaedno i imame edno prekrasno momchence. Az ne odobrqvam dumata pomak ili bylgaromohamedanin- nie sme prosto bylgari. Zapazili sme edin chist bylgarski dialekt bez mnogo turski dumi."
Лично на този в чата му доказах, че не е никакъв помак от Смолянско. След което същия този повече не се появи с този ник. Освен че Гудериян защитава тази кауза, той възприел и нова стратегия, като се опитва да разядини помаците. Според него в Смолянско помаците не се самоопределяли за турци т.е. не са били добри мюсюлмани, в сравнение с тези от Нерокоп. И по тази логика помаците от Неврокоп са нещо по-различно от тези в Смолянско. Оказа се обаче, че не е така с преставителя от района Шабан за което освен Гудериан всички други хора го знаят много добре. Така е Гудериан трябва да ходиш в Смолянско за да го видиш. Друго си е тези работи да ги гледаш със собствените си учи.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version