Български > Дискусии
Eтнос на помаците
nezir_9:
ЗДРАВЕЙТЕ,
ОТГОВОРИ НА МНОГО ВЪПРОСИ ЗА ЕТНОС, ЕЗИК, АЗБУКА И ДР. МОЖЕТЕ ДА ОТКРИЕТЕ ТУК:
http://pomakdictionary.tripod.com/index/id9.html
Няма от какво да се срамуваме - това е положението!!!
abc:
Шабан, риторичен въпрос се казва на въпроса ми. А не допусках, че те затруднява насоката на мисълта ми. Ще карам с по-прости и по еднопосочни мисли занапред. Доста любителски поставяш диагнози, та се съмнявам, че си се обучил от някоя поредица в научно-популярно списание. Може би вместо логорея е по-подходящо да употребяваш за сходен случай графомания. Понеже си отделил доста внимание на личността ми, та да ти върна жеста. Все пак уважение и човещина е нужна. Другото е пепел.
Батак е част от Априлското възстание. Всичко знаят само глупаците, а останалите се надяваме, че ще се учим в продължение на живота си. В тази връзка беше отправена молбата ми Ако източниците ти НЕ СА тези на pomak BG нека да ги видим. защото да ме прощаваш, но доста от неговите са ми недостоверни. Докато, като махнем лиричните ти отклонения, ти минаваш за сериозен човек. Та всеки посочен твой източник е добре дошъл, пък никъде не пише,че трябва да е похвален или отхърлен като задължение.
Ако решиш да покажеш твоите източници, извори и подобни свързани съ знанието може би
да не е в тази тема. Ще прецениш. Все пак се занимаваш с човешката душа.
nezir_9 ако shaban потвърди, че това е помашката азбука ще се опитам да разгледам положението. Защото иначе ми е доста сходна с латинска транкрипция или по-скоро шльокавица, да ме прощаваш.
nezir_9:
--- Quote from: abc on September 17, 2009, 11:25 ---Шабан, риторичен въпрос се казва на въпроса ми. А не допусках, че те затруднява насоката на мисълта ми. Ще карам с по-прости и по еднопосочни мисли занапред. Доста любителски поставяш диагнози, та се съмнявам, че си се обучил от някоя поредица в научно-популярно списание. Може би вместо логорея е по-подходящо да употребяваш за сходен случай графомания. Понеже си отделил доста внимание на личността ми, та да ти върна жеста. Все пак уважение и човещина е нужна. Другото е пепел.
Батак е част от Априлското възстание. Всичко знаят само глупаците, а останалите се надяваме, че ще се учим в продължение на живота си. В тази връзка беше отправена молбата ми Ако източниците ти НЕ СА тези на pomak BG нека да ги видим. защото да ме прощаваш, но доста от неговите са ми недостоверни. Докато, като махнем лиричните ти отклонения, ти минаваш за сериозен човек. Та всеки посочен твой източник е добре дошъл, пък никъде не пише,че трябва да е похвален или отхърлен като задължение.
Ако решиш да покажеш твоите източници, извори и подобни свързани съ знанието може би
да не е в тази тема. Ще прецениш. Все пак се занимаваш с човешката душа.
nezir_9 ако shaban потвърди, че това е помашката азбука ще се опитам да разгледам положението. Защото иначе ми е доста сходна с латинска транкрипция или по-скоро шльокавица, да ме прощаваш.
--- End quote ---
Повярвай ми, изобщо не ме интересува ти какво приемаш и какво не приемаш!!!
Това са факти и само един много предубеден ще се опитва да ги заобикаля...
Което е също предсказуемо т.е. въобще не ни пука какво ще кажете.
Кучето си лае, кервана си върви!
shaban:
--- Quote from: ljskovo on September 17, 2009, 09:27 ---Здравейте и от мен. Един въпрос - защо каже ли се помак моментално се свързва с Турция? Нещо не разбирам?! Помаците сме си помаци и това е. В нашите нрави, обичаи и религиия има добре разбъркана смес и от българското, и от мохамеданското, но не разбирам защо това би представлявало проблем. Ясно е,че ни възприемат като отделен етнос, и примера за това е че, съм чувала и от българи и от турци да казват : "Абе мани ги тия помаци!". Това ме убеждава, че не съм нито едното, ,нито другото. И страшно ми е интересно, защо някои от нас /помаците/ се опитват да се изкарат турци, като не сме такива. Също така искам да отбележа, че няма правилна и грешна вяра и религия, всяка от тях учи на добро. Има добри и лоши хора сред всеки етнос и националност - ето по това трябва да се делим - добри и лоши.
--- End quote ---
Селям, Лясково. Редно е администраторите и модераторите да те поздравят за първото ти писмо.Но ,тъй като много ми харесаха думите ти ,си присвоявам удоволствието да те поздравя за включването ти първо аз ,колкото и нескромно да е това мое действие.
Всъщност ,впечатлен съм от това ,че ти показваш изключително дедуктивно мислене,тоест ти имаш генералния извод - Общото положение и след като го имаш е много лесно да намериш частните изводи , определили общия ни статут като характерен.
abc:
nezir_9 недей така предсказуемо. Като теб не те интересува какво ще кажем защо би трябвало нас да ни интересува какво ще кажеш?
Все пак големи хора сме. Уважение трябва.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version