Български > Дискусии
Eтнос на помаците
Shumarov:
Тази република е в страховете на хората, които живеят в други времена, Лясково! Не вярвам да има хора, които биха искали отделни републики в свободна, и разширяваща се Европа.
Metka:
--- Quote from: ljskovo on September 18, 2009, 11:30 ---И накрая - за каква помашка република говорите по дяволите,
--- End quote ---
На времето е имало подобна република, ето къде можеш да четеш за нея -
http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,727.0.html
Сега никой не говори за това освен мрачната фантазията на златоградчанина гайдар - @ерон.
--- Quote from: ljskovo on September 18, 2009, 11:30 ---защо забравяте, че по националност сме българи, или турци, или гърци - в зависимост от това в коя страна живеем?
--- End quote ---
Никой нищо не е забравил, никой не е забравен.
Хубаво е да си говорим всеки от свое име.
Аз считам че националноста на помаците е европейска.
И е хубаво да прочетеш повече неща от форума, и тогава заповядай -задавай въпросите си на воля, ама първо четене муе майката..
pomak BG:
Това е гражданство Лясково не е националност. Има български граждани, турски граждани и гръцки граждани - в зависимост от това в коя страна живеем. За Помашка република говори единствено Ерон. Той ръчка останалите, човека се бара за рибар, опънал въдицата и да видим, кой ще се изяви като сепаратист. Така беше и с темата, дойде един от небитието и заговори за помашка етност и разпали фитилите на хората, та чак Българин дойде от някъде да гласува и после пак се затри някъде. Иначе пак повтарям ако на нас сега ни са разпалени фитилите, то е за етнос, не е за автономия, държава и пр.
celestialwish мнението на старите ни хора не е измислено от тях, то е още от османския период. Там и по докоментите хората се деляли на два вида мюсюлмани и гайри мюсюлмани, т.е. немюсюлмани. Ако мюсюлманин означава правоверник, то според логиката немюсюлманина ще е неверник. Просто е като леща, както казваше мойта баба и трябва малко акъл за да ги сващаш тези неща.
musov:
--- Quote from: Metka on September 18, 2009, 11:39 ---
И е хубаво да прочетеш повече неща от форума, и тогава заповядай -задавай въпросите си на воля, ама първо четене муе майката..
--- End quote ---
М да, правилно! Аз преди да вляза четях около седмица редовно, а преди това форума го знаех от около година и половина. И сега пак понякога казвам неща, за които не съм много добре подготвен. Иначе, че по националност сме българи, какво общо има с етноса-няма! Истината, макар и мрачна, е че сме влезнали в тая държава окървавени!!!
musov:
Поправям горното ми мнение, понеже видях за гражданството. Да, става въпрос за гражданство, не за нация!
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version