Български > Дискусии

Eтнос на помаците

<< < (58/169) > >>

ljskovo:

Мусов, точно за това са форумите, за да се изказва лично мнение, да се дискутира,без да се приема за лична обида  това че някой мисли по друг начин и има смелостта да го сподели. Приятели? ;)
 а за статията ами онази, в която се говори за "Българите по кръв"? Кои са те?

abc:

--- Quote from: pomak BG on September 18, 2009, 13:12 ---Ами доколкото знам, тези забрани са посочени и в Библията, ама кой ги спазва.

--- End quote ---

Именно! Добре е, че го спомена. Думата ми е обаче в друга посока. Защо трябва да се приеме, че Библията е моралополагащата книга или пък Корана или пък Талмуда? В крайна сметка всяка една, включително и първата по време е преписана от някоя друга. Религията има отношение към морала, но не и монопол. Както и да е.

ljskovo за българите по кръв... Преди време един познат взе да прави разни квалификации и съждения на тема чиста кръв. Викам му - това са пресилени неща. -Не, казва той. -Аз съм с чиста българска кръв. -Имаш ли операция го питам. -Да, апендисит. -А откъде знаеш, че не са ти преляли тогава кръв от някой циганин?

Мда. Българи по кръв е художествена категория.

musov:

--- Quote from: ljskovo on September 18, 2009, 13:12 ---

Мусов, точно за това са форумите, за да се изказва лично мнение, да се дискутира,без да се приема за лична обида  това че някой мисли по друг начин и има смелостта да го сподели. Приятели? ;)
 а за статията ами онази, в която се говори за "Българите по кръв"? Кои са те?

--- End quote ---

Не, форумите са за да се придържаме към темата за етноса, която е също така толкова философска, колкото и нацията. Не са за да се хващате за сламка и да се опитвате да се измъкнете от положението. В случая става въпрос за думичката нация. Не виждам връзка с темата за етноса. И ако това че според общата дифиниция на думата нация, ние всички тука в България, граждани на същата, принадлежим към българската нация, како общо има с темата за помашкият етнос. Това че принадлежим към бъларската нация, какво пречи на помашкия етнос. Ти започна с това. Ти ми отговори сега! Ако няма, моля игнорирайте го и се придържайте към темата!

pomak BG:
Хахаха Много правилно abc, такива са тези дето им приливат кръв.
Лясково човека с чистата българска кръв ще е от рода Дулу и от рода Вокил. Тези хора са истинските българи, ако един от тях влезе тук и да ни пиши, няма и Goglee с неговите преводачки да ни помогне. Ще са питаме един друг, независимо дали се самоопределяме като българи или като помаци "Какво е писал този бе?" хахаха. 

abc:
pomak BG да не би исляма да забранява кръвопреливането? Най-малко в този ред на мисли има и обратното. На много небългари може да са преляли кръв от българи ;) Както и на българи от други българи които в други условия биха били с обтегнати отношения. Ха сега!

А историята, граматиката и генетиката са друга история. Ние я обсъждаме и интерпретираме, а онези, дето са изчели вагони с книги могат да кажат повече. Те влизат в графа - източници.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version