Български > Дискусии

Eтнос на помаците

<< < (59/169) > >>

ljskovo:
 Ама ти Мусов май четеш и не осмисляш , ето отговора ми,който можеш и сам да намериш в предишният ми постинг -

"Здравейте  отново! Първо искам да благодаря на всички, които ме приветстваха във форума и дадохте добри отзиви за написаното. Моят дядо, който почина преди време на 83 години на въпроса какъв се чувства  винаги отговаряше - помак и то с гордост. Това съм запомнила от него и никога не съм се срамувала да кажа каква съм.Вглеждайки се дълбоко във себе си всеки сам ще разбере какъв е и често да си отговори ,какъв му се иса да бъде. А аз се чувстам помакиня и ми се иска да бъда такава - не християнка , не туркиня. Първите впечатления от някого винаги идват от това как е облечен ,как говори ,как се държи с околните - чак след това разбираш каква вяра изповядва и към кого се причислява.Ето защо ако ти си добър човек околните няма да ги е грижа от какъв етнос си. И накрая - за каква помашка република говорите по дяволите, защо забравяте, че по националност сме българи, или турци, или гърци - в зависимост от това в коя страна живеем?"

Заради помашката република , която беше спомената в предишен постинг повдигнах въпроса за националността. Какво ни пречи да си бъдем помаци в родната ни страна т.е. български помаци? Според мен няма пречка.
Ти къде в моите изказвания забеляза , че споменавам за такава?  

pomak BG:
Исляма не само че позволява, но и задължава това действие. Колкото до другото не забравяй, че нацията не беше измислена от исляма, а от немюсюлманите в Европа. 

abc:

--- Quote from: pomak BG on September 18, 2009, 13:53 ---...не забравяй, че нацията не беше измислена от исляма, а от немюсюлманите в Европа. 

--- End quote ---

Нациите понякога се сформират по естествен път, потякога се създават изкуствено ВЪПРЕКИ желанието на участниците. Филосовски погледнато мюсюлманите приемайки, че са една нация или както е правилно да се каже, формират собствена такава.

teo:

--- Quote from: pomak BG on September 18, 2009, 12:39 ---Давам акъл на момичето, за да може да не е център на внимание, като мен. Пък и ти като гледам, взе да ме бъркаш с поповете ви от Средноковието. Добре е ама не забравяй, че ние сме мюсюлмани и при нас са липсвали такива клади и такова горене на книги. Точно обратната взимали сме ги и сме ги изучавали и доразвивали. Иначе вие сега от каде щяхте да знаете, за Аристотел, Плотон Сократ за инийските цифри и азиатската медицина. abc да поучиш доста, че иначе гелотина те чака хахаха.

--- End quote ---
Тук искам да отбележа едно нещо.Като се говори за История на античния свят винаги се говори как Гърците са ни дали културите.....това е политика на християнските държави които лека по лека взе да пада.Защото дори думата Гърция взе да се споменава в 19 век след самото  им освобождение.Те до туй време се наричаха  елини.Днес те могат да крадат Омир и Македонската култура и покрай тях да не се говори нито за Шумерите,нито за Ликия и много други тракийски държавици и държавици които са се появили и изчезнали в най различни обстоятелства.Културата която е била в Земите на Анадола,Египет,Ирак,Иран, Гърция и Близкия исток е резултат на не една самостоятелна култура както ни искат да втълпяват някои западни институции.Културата създадена в тези земи е със дълголетие и е обща.Тоест всеки народ  е дал нещо ..и то равносилно и равнозначно!Когато на лека ръка казваме ...а бе Анадолци,Ориенталци,или "тъпи " Азиятци не ги прави по долни......а това именно показва състоянието на казващия.

pomak BG:
Мюсюлманите не свормирват нация, а Умма, което означава общност. 

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version