Български > Дискусии

Eтнос на помаците

<< < (72/169) > >>

Тоска:

--- Quote from: ficinka on September 27, 2009, 02:06 ---Много е интересно , и аз ще помоля ако има някой възможност да го преведе ,ще е добре за хора като мен които тепърва откриват нови и нови неща ,ще е доста поучително и полезно. :)

--- End quote ---

Това е превод на англиийски

http://www.pomak.eu/board/index.php?topic=925.0

musov:

--- Quote from: ljskovo on September 25, 2009, 16:00 ---Ето ме отново! :) Благодаря на всички вас, които ме подкрепяте.  Искам да кажа, че нито съм обидена,нито разочарована от спора ми с Мусов , също така, че не само той е виновен - в споровете има две страни за това и аз съм отговорна. Съжалявам, че се увлякох, но да знаете - няма да е за последно. :D :D

--- End quote ---

Не бях влизал много време. Това твоето се нарича лицемерие. Колко още способности ще се опиташ да ми демонстрираш?

ljskovo:

--- Quote from: musov on September 27, 2009, 23:56 ---Не бях влизал много време. Това твоето се нарича лицемерие. Колко още способности ще се опиташ да ми демонстрираш?

--- End quote ---

Мусов, ако обичаш поддържай добрия тон, аз не съм си позволила да те обиждам следователно и ти нямаш това право. Не виждам кое ме прави лицемерна, това че поделих публично вината за спора с теб ли? Що се отнася за това ,което писах че ще продължа - да ще го направя, но ще бъде на друга тема,защото на тази вече приключих, а и всички останали (освен ти) ме разбраха. Аз не се срамувам да се определя като българска помакиня, не се срамувам да кажа ,че България за мене значи много. За теб също би трябвало да значи нещо - нали тук живееш, тук си учил и т.н. Нищо ли според теб не ти е дала тази страна? Ако е така защо живееш тук?? 

EVROPOMAK:
Ами, според мен, не би трябвало изобщо да звучи нередно и неточно дори и определенията като - "Българска Помакиня или Помак", както и другите определения като "Турска Помакиня или Помак", "Гръцка Помакиня или Помак", "Македонска Помакиня или Помак", Албанска Помакиня или Помак", "Косовска Помакиня или Помак", "Американска Помакиня или Помак", дори напротив!  ???
Свързването на етническата група и общност - "Помак", с националната принадлежност на страната на произход или пребиваване - BG, TK, GR, MK, AL, KO, US, би трябвало да показва  поне териториалната принадлежност или местопребиване на тези "изгубени хора", което още веднъж може само да покаже на "зрящите слепци" по света, че Помаците са с глобално и космполино мислене, и те по-скоро могат да обединяват, а не да разединяват и другите заблудени "нациошовинисти"!
И когато неизбежно някога, това ще стане в голямото селце и махала наречена "Земя", и когато до тогава това ще се случи, Помаклъка като нищо, може да превземе и завоюва вече и други всестранно развити "земни кълбета", и то напук на неговите противници и на инат на всеобщите Помашки душмани!   :o  ;)

Беглик:
Европомак, по твой съвет през август посетих последната къща, но тя се оказа заключена. Така перлата остана недоставена. Запознах се с един местен човек, Валентин, но не можа да се сети за стария горски. Самият той има братовчед в Любча.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version