Български > Дискусии
Eтнос на помаците
Isyankar:
"Помаците са си помаци" е едно. "Помаците са отделен етнос" е второ, а трето и четвърто е "Помаците са българи, турци и т.н.".
Моя отговор пък го няма в анкетата: "Помаците са етнографска група" ! Мисля, че това определение задоволява изцяло всички страни и няма засегнати ! Естествено - то оставя много вратички, но въпрос на воля е от самите помаци - кои от от тях ще отворят !
Смятам, че по-интелигентната част (преобладаваща в този форум) са ме разбрали точно и ясно. :)
Isyankar:
Виждам, че в последния момент анкетата е променена ? Нима отговорите не изнасяха на някого ?
Помаците са етнографска група според мен и няма как да бъдат етнос след като са първото.
Мисля, че това определение задоволява изцяло всички страни и няма засегнати ! Естествено - то оставя много вратички, но въпрос на воля е от самите помаци - кои от от тях ще отворят !
Тоска:
Редактирах темата на анкетата!
Isyankar:
А отговорите как се нагласиха в този ред ? Или още при редактирането са гласували 13 души ?
mustafa_b:
Гласувах в предишния вид на анкетата с отговор "помаците са си помаци". Мисля, че с моя отговор не съм засегнал нито шовинистите (за които на всяка цена помаците са етнически българи), нито пък тези, които мислят, че помаците са отделен етнос :)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version