Български > Дискусии
Eтнос на помаците
Dobrev:
--- Quote from: pomak BG on September 30, 2009, 20:11 ---
Самочуствието липсва при теб, при Боян и при тоз и оня, но не и при мен и при много други помаци. Поздрав.
--- End quote ---
Ходжа,
Липса на самочувствие недей да търсиш при мен, имам си го в предостатъчни количества.
Много добре знаеш, че аз навсякъде си заявявам, че съм помак.
Това не ме прави етнически различен от българите християни, прави ме религиозно различен. Но ти умело извърташ нещата и не правиш разлика между етнос и религия.
Интересно е да проследим етноинженерния процес, който заедно с твоите поддръжници се опитвате да прокарвате тук. Да подчертая само, че това не е позицията на всички помаци, а на една определена групичка - вие си се знаете.
1. Първо, за да отречете общия ни произход с българите, отидохте да търсите корените ни при кумани, араби, богомили, павликяни, арменци. Всичко друго, но не и българи. Доказателства - никакви. История се гради с доказателства.
2. Пренебрегвате общите фамилни родове между българи християни и българи мюсюлмани в Родопите и на места общите ниви, които обработват.
3. Кривите си душите като видите турските регистри със записани български имена в тях.
Отричате, че това са българи. Отричате също, че са християни.
Турски професор ви писа, че това са били християни преди да приемат исляма, вие - йок.
4. Видяхте, че номера ви няма да мине и за да отделите нов етнос почнахте да измисляте нов "помашки език". Отричате, че диалектите са български и ги наричате славянски. Само да те светна, че БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК Е славянски и диалектите които говорим са от същите регионални групи като диалектите на християните около нас. В случая номера, да изобретите нов език, няма как да ви мине.
Етнос помаци в България не съществува. Това, че сме с различна религия не ни прави различен етнос. Увъртате, че в Турция и Гърция помаците били признати за отделен етнос. То остана и да не ги признаят за различни - говорят български език, тия в Турция са се преселили от България, нямат нищо общо с турците и гърците. Естествено е, че се различават от тях, но нито една от страните не ги е признала за етнос.
Това, че сме помаци, не значи че всички сме ахмаци!
shaban:
Седни си ,Бояне. Слаб /2+/.
1.Общо начало имат много етноси.Нема ти давам примери.
2.Няма такива данни за общ фамилни родове. За синордаши нема ми говориш.
3.Третото си пропуснал ,пропускам го и аз. :P
4.Едно е турски регистър с български имена ,друго е турски регистър със славянски имена.Разбира се ,че не са християни.Богомилите не са били християни,не ти ли казах преди.
5.Всеки си говори неговия си език.Ако българите са славяни значи говорят един от славянските езици.Така ,българите славяни ли са или не са. Помаците сме славяни значи говорим славянски език. Така помаците славяни ли са по начало или не са.
А това дали съществува етнос помаци или не съществува това не е важно,както не е важно дали е признат или не.Самият факт ,че ти казваш че си помак , е красноречив.Ти вече се държиш като индивид от етноса .
Dobrev:
--- Quote from: shaban on September 30, 2009, 22:19 ---Седни си ,Бояне. Слаб /2+/.
--- End quote ---
Благодаря! Оценката ти е от невероятна тежест за мен!
Просто ще си изгубя съня за 1 месец сега.
shaban:
--- Quote from: boyandobrev on September 30, 2009, 22:24 ---Благодаря! Оценката ти е от невероятна тежест за мен!
Просто ще си изгубя съня за 1 месец сега.
--- End quote ---
Опять двойка. Надявах се да си свикнал.
Dobrev:
--- Quote from: shaban on September 30, 2009, 22:31 ---Надявах се да си свикнал.
--- End quote ---
Свикване с идиотщината е опасно ...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version