Български > Дискусии

Eтнос на помаците

<< < (89/169) > >>

abc:
pomak BG би ли ми припомнил кога за последно си написал нещо хубаво за българите-християни, че не се сещам ;)
Имам чуството, че разполагаш с 68 готови фрази които използваш непрекъснато :D

osoitza:

--- Quote from: kor_nisa on October 18, 2009, 15:21 ---Primerat koito dava sedef52 s Albania si niama nishto obshto s tova v Balgaria, tai kato mnozinstvoto v Albania ne e nasilvalo malcinstvoto v sobstvenata strana. Abe kakvo nasilie napravo asimelacia ot 130 godini.

--- End quote ---

може би няма да ви хареса, но албанците като цяло са много различни. албанците в Алабния за 2:1 за мюсюманите, но като цяло въобще не са религиозни има много смесени бракове и националното е водещо. Така че Албанците в Алабния са толкова мюсюмани колкото Българите християни.  Косоварите, които пак са албанци но са били в друга дътржава под натиска на сърбите са издигнали релгиията като нещо което ги убединиява и дори ми се струва че при тях проявите на краен ислям са възможни. Албанците в Македния също са мюсюмани, но са някъде по средата, лошото е че много косовари преливат в Македония през послендите 10 години и радикализират местните албанци. Албанците от Косово и Македония трудно биха живели с християни - не казвам че  са виновни но е факт!
А що се отанся до насилването/асимилирането на помаците "130 г." е силно преувеличено. Ако за 1912/13 е ясно и добре документриано, то друг такъв случай на явно асимиране не знам да има(Разбира се комунистическия режим се гавреше със всичките си "поданици" и това не бих го приел за асимилация от страна на държавата(в пълния смисъл на общество, не партията!). Моя дядо е  изселен за 4 години защото се е писал БЪЛГАРИН. Т.е асимилирали ли са го него?Не, просто идиотите правят глупсти без да полагат усилие...). Не бъркайте обаче интеграцията с асимиалцията. Има доброволен процес има и насилствен...

ЖАРКО ЖЕГЛЕВ:
Zabraviate che pomacite po reka Vit sa progoneni ot rodnite si mesta sled Plevenskata bitka kato otmashtenie ot Rusnacite (zaedno s Balgarite razbirase). Stava vapros za 100 000 pomaci mnogo ot koito sa ubiti.
  Ruski oficeri zaedno s Balgarski haiduti vsiavat strah i nasilie ne samo po miusiulmanite v Simitli i Krupnik no i ne balgarite v Syrbinovo dneshnoto selo Brejani do Simitli. Vsichko tova e opisano v arhivite.

Pyk shto se otnasia do Balgarskite hristiani ateisti i Srabskite hristiani ateisti te sa pokazali ot dylgo vreme che imat ednakvo mislene.
zab. Razbirase ako ima neshto takova kato hristianin ateist ili miusulmanin ateist.

Metka:

--- Quote from: abc on October 18, 2009, 20:36 ---pomak BG би ли ми припомнил кога за последно си написал нещо хубаво за българите-християни, че не се сещам ;)
Имам чуството, че разполагаш с 68 готови фрази които използваш непрекъснато :D

--- End quote ---

- Ne mislq, @pomak Bg tyrsi balansa.Tova ne stava tolko byrzo kolkoto ti se iska.
Ako si prav , to pomak Bg e Antihrista v koshmarite ti koeto edva li e taka.
Nikoi tuka ne  e dlujen da pravi ot4et na kogoto i da e bilo zaradi tova 4e na nqkoi mu e hrumnalo da izpolzva kry4marski populizam.
Husein ima mnogo priateli hristiqni i az moga da go potvyrdq tova, svidetel sym.Ne mislq 4e negoviq prozyuletizam obijda nqkoi.
Osven tova Hristiqnstvoto kato svetovna Velika Religiq e edno kato filosofiq a hristiqnskite praktiki drugo.
Izu4ava se i kato predmet vyv Vishiq islqmski Institut.

pomak BG:
abc хубаво е да се видят нещата и от другата им страна. И аз пиша само срещу тези дето ще се засегнат.  Няма нужда да намесваме целия славяно-християнски народ в България и ще се радвам ако твойте фрази са повече от мойте.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version