Български > Дискусии

Eтнос на помаците

<< < (92/169) > >>

Isyankar:

--- Quote from: suleiman94 on October 20, 2009, 21:25 --- Освен българската ни реч, кое друго ни е еднакво с българите??

--- End quote ---

Гените, манталитета, носиите, фолклора, кухнята и ред други неща. Тъй както всички други етнографски групи в България - естествено има си и регионални етнографски различия - иначе цветето не би било така красиво със всеки свой цвят. Но за отделно цвете и дума не може да става.

Относно "великите умозаключения" на помакБГ по мой адрес - ще замълча. Прекалено е снижил нивото на разговора .

pomak BG:
Естествено че помаците са славяни. Винаги съм говорил хубави работи и за българите. Славен народ, с велики ханове, но дали вие сте им потомци се съмнявам в това. И в тези ми твърдения не виждам с какво ви обиждам, казах че на това мнение са хиляди т.н. българи. Ще ти дам един пример със наш съфорумен, ника му е Балканджията.

nezir_9:

Винаги ми е било много чудно защо един австриец не обича да го бъркат с немец,

като и двамата говорят немски език!?!

abc:
Балканджия понякога има екзотични идеи, което не го прави лаик. Чел е, няма спор.

Но четейки те усещам една тънка нишка на прекрояване на историята на помаците, в същия момент прекрояваш и историята на българите-християни. В този ред какво да правим с тази България, дето я е имало от векове на Балканите? Да вземем да я прекръстим, щото помак бг има некои съображения :D 

Обичам в сродни случаи да правя ретроспекция и я направих, но някак не ми се играе сега да вадя цитати и правя пост. Има вид говорене в което с подхърляния, подмятания и закачки се пробва отсрещната страна докъде ще подаде. Ако се усети, че нещо не е в ред се почва рефрена - амаазкаквотолковасъмказал???

Когато стигнем стандарта на австрииците и немците може би и ние няма да се вторачваме толкова.

Shumarov:

--- Quote from: suleiman94 on October 20, 2009, 21:25 --- Освен българската ни реч, кое друго ни е еднакво с българите??

--- End quote ---
Другото, което ни е общото с българите е най-важното според мене, suleiman94-ние сме човешки същества! Такова общо имаме със всички останали хора на Планетета.Не искам, обаче да се налага насила това общо! Не искам да ми бива натрапвано от никого със назидателния тон на по-знещия, на по-умния, на по-силния.Всеки е свободен да се определи!А предполагам, че австрийците се обиждат от бъркането, защото са достойни хора и защото е обидно да те наричт това,което не си.Защото бъркането, когато не е неволно (лапсус)обикновено не е добронамерено! А за отделните цветя...Исянкар розата ли е лале, или лалето е роза?Имаш ли някакъв написан труд по тази тема? :) Ако нямаш-давам ти идея- ти явно разбираш и от цветя! :)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version