Български > Дискусии

Eтнос на помаците

<< < (116/169) > >>

mustafa_b:
Прав съм бил - всичко е в коктейла графа "други" - http://www.nsi.bg/Census/Census.htm

ПС - Сега забелязах, че в таблицата има и етнически групи, липсващи в акетната карта - "Руска, Армен-
ска, Влашка, Македонска, Гръцка, Украинска, Еврейска, Румънска". Следователно остават два варианта:

1. Никой не се е писал "помак" на предишното преброяване в графа "други"
2. Тези служители, които са извличали данните от таблицата са инструктирани да игнорират и не отразят всичко що се е писало "помак".

Отново мисля, че е второто.

Hat:
Справедливо ще бьде ако преди графа други има графа помаци.Искам да попитам има ли някакьв полезен ход,който трябва да направим за за да има такава графа при следващото преброяване.Считам,че именно тази графа може да се окаже  едно от нещата,които може да обединят родолюбивите помаци.Непременно трябва да направим такьв опит,като предварително се осмисли разбира се.

PNK2003:
Мустафа,

Погледни цифрите - общо 18792 в графа "Друга", но обърни внимание и на отделните области.  Дори всички от тази графа да са се самоопределили като помаци, то техният брой 18792 ли е в цяла България?  А в Област Благоевград например само 1670 помаци ли има?  А в Област Смолян може би са 55?  По-логично е да се зададе въпроса "Колко от помаците в България са се самоопределили като такива?", защото техният реален брой е много повече. Обърни също така внимание, че 62108 души не са се самоопределили. 

На твоя първи въпрос не мога да отговоря, защото нямам представа как се процедира в действителност от НСИ при обработката на картите.     

mustafa_b:
hat, не е въпросът непременно да има графа "помаци". Достатъчно е всички данни от графа "други" да бъдат отразени, а не някои от тях потулени. Дори и само един човек да се е писал "помак", това трябва да бъде публикувано. Иначе какъв е смисълът от анкетирането.

Hadj:
 Как да се запиша  помак като при опита да се запиша като такъв при преброяването  2001г. преброителката отказа да ме  брои и проблема ми стана скандаленЗатова всеки си мълчи защото не иска да набира черни точки пред тези от които зависи поминъка му.Аз считам,че ако предварително не се създаде психоза ,да сплашат хората че това е опасно значителната част от помаците ще се запишат в тази графа
    п.с.Въпреки проблема аз се записах като помак,при предаването на преброителните карти явно са ме обработили.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version