Български > Дискусии

Eтнос на помаците

<< < (117/169) > >>

Hashashin:

--- Quote from: Hadj on January 13, 2010, 10:22 --- Как да се запиша  помак като при опита да се запиша като такъв при преброяването  2001г. преброителката отказа да ме  брои и проблема ми стана скандаленЗатова всеки си мълчи защото не иска да набира черни точки пред тези от които зависи поминъка му.Аз считам,че ако предварително не се създаде психоза ,да сплашат хората че това е опасно значителната част от помаците ще се запишат в тази графа.

--- End quote ---
Най добре да се пишат араби и да се оправи работата- според господин Дорсунски са такива. Няма да спорим с историческите авторитети я, ние необразованите лаици ;)

Hashashin:

--- Quote from: mustafa_b on January 13, 2010, 08:28 ---Прав съм бил - всичко е в коктейла графа "други" - http://www.nsi.bg/Census/Census.htm

ПС - Сега забелязах, че в таблицата има и етнически групи, липсващи в акетната карта - "Руска, Армен-
ска, Влашка, Македонска, Гръцка, Украинска, Еврейска, Румънска". Следователно остават два варианта:

1. Никой не се е писал "помак" на предишното преброяване в графа "други"
2. Тези служители, които са извличали данните от таблицата са инструктирани да игнорират и не отразят всичко що се е писало "помак".

Отново мисля, че е второто.

--- End quote ---
Мустафа, ако под тази графа ''Други" се крият помаци, то в Смолянско те са 55 души ;) То по малко от една махаличка бре.

mustafa_b:
Балканджия, аз много добре знам в кои графи са помаците. Погледни например втората колонка в Благоевградска и Велинградска (Пазарджик) област. Въпросът е защо в таблицата (не в анкетната карта) няма графа помаци. И всички знаем отговора.

Hadj:
   Балканджи,както знаеш наистина с теб не споря.Мисли си каквото  искаш но остави  хората семи за себи си да решават какви са.А вместо да ми разправяш легенди прочети книгата на Дурсунски,човека  казва че при формиране на помашката общност  един от конпонентите са араби.Според теб тогава едни да се пишан тюрки други  траки ,кумани ит.н.

Hashashin:

--- Quote from: Hadj on January 13, 2010, 10:33 ---   Балканджи,както знаеш наистина с теб не споря.Мисли си каквото  искаш но остави  хората семи за себи си да решават какви са.А вместо да ми разправяш легенди прочети книгата на Дурсунски,човека  казва че при формиране на помашката общност  един от конпонентите са араби.Според теб тогава едни да се пишан тюрки други  траки ,кумани ит.н.

--- End quote ---
Хадж ако в етногенезата на помаците има комактни арабски маси то аз съм трамвай. А писанията на Дорсунски нема да кометирам те просто граничат със смехотворността да не използвам по силни думи. Все едно някой седнал да си пише история базирайки се единствено на собствените си теорийки, а не на факти и извори.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version