Български > Дискусии

Eтнос на помаците

<< < (119/169) > >>

tersid:

--- Quote from: Балканджия on January 13, 2010, 21:13 --- Терсиде не знам да се смея ли или да плача на изказването ти.

--- End quote ---
Нормално е да не знаеш , но прави това което ти идва отвътре ,мен не ме интересуват твоите антагонистични състояния ,щото не мога да ти помогна.

Hashashin:

--- Quote from: tersid on January 13, 2010, 21:17 ---Нормално е да не знаеш , но прави това което ти идва отвътре ,мен не ме итнтересуват твоите състояния.

--- End quote ---
Айде спри да спамиш темата ако обичаш!

pomak BG:
Балканджия защо смяташ че смолянските помаци са мнозинството на помаците? Помаците в Турция нима са по-малко от тях? Ако вие българите сте ги отписали, ние не сме. За нас не е важно дали говорят само турски или само македонски. За нас е важно че те са нашенци. Освен това помаците като цяло са полуграмотни хора. За тях е важно да е написано конкретно помаци иначе те немогат да се ориентират и се вписват в какви ли не графи. Иначе бас държа с теб че ако има такава графа положението в Смолянско няма да е такова каквото го описваш. 

Hashashin:

--- Quote from: pomak BG on January 13, 2010, 23:18 ---Балканджия защо смяташ че смолянските помаци са мнозинството на помаците? Помаците в Турция нима са по-малко от тях? Ако вие българите сте ги отписали, ние не сме. За нас не е важно дали говорят само турски или само македонски. За нас е важно че те са нашенци. Освен това помаците като цяло са полуграмотни хора. За тях е важно да е написано конкретно помаци иначе те немогат да се ориентират и се вписват в какви ли не графи. Иначе бас държа с теб че ако има такава графа положението в Смолянско няма да е такова каквото го описваш. 

--- End quote ---
Хюсеин недей подценява помаците. Далеч са времената когато са били полуграмотни- поне в Смолянско- район който познавам. Много грамотни и начетени хора са. Аз говоря че са мнозинство от помаците в България, помаците в Турция са отделен въпрос. Хюсеин фактите са факти, а пред фактите и Боговете мълчат, това е положението в Смолянско и то не от вчера, независимо на кого му харесва и на кого не. Това е.

mustafa_b:

--- Quote from: Балканджия on January 13, 2010, 20:46 ---Там определено графа помак не им трябва, щото се чувстват българи. Който се чувства помак е свободен да го напише в картата, живеем в демокрация. Така че ако претендирате, че тук е гласа на помаците то трябва да бъде чут този на смолянските помаци които са мнозинство сред другите- близо 100 000 са и виждате как се самопределят нали? Но когато някой от тях надигне глава и заяви позицията си бива наречен предател, отстъпник от помашкото и бива прогонен.

--- End quote ---

В общи линии съм съгласен с анализа. В изводите обаче си противоречиш. От една страна казваш, че всеки е имал правото да се самоопредели, но не ми отговоряш на въпроса - защо тогава липса графа "помаци" в таблицата? Дори и само едно лице да се е самоопределило като "помак" в условията на демокрация това би следвало да бъде отразено в горната таблица. Противоречието ти продължава с твърдението, че в Смолян едва ли не всички са се самоопределили като българи по етнос и в същото време настояваш същите тези "надигащи глава от мнозинството" и нечувствуващи си като помаци да бъдат гласа на помак.еу. Как ще стане това?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version