Български > Дискусии

Eтнос на помаците

<< < (121/169) > >>

Hashashin:

--- Quote from: mustafa_b on January 14, 2010, 09:02 ---Балканджия, може би имаш право. Сега се позамислих - в действителност може и да не става дума за манипулация на данните. Ако има изискване в таблицата да се нанасят в отделна графа само тези данни от преброителните карти в частта "етническа група" с резултат над 1000. А всичко под 1000 да е в графата "Други". Но това означава, че най-много 999 души са се самоопределили като помаци. Което ме съмнява.

Все още мисля, че преброителите са инструктирани да пращат всички определили се като помаци в "трета глуха", тъй като етнос помаци не съществува. Но тогава защо са отразили етнос "македонци"?!

--- End quote ---
Ето ти сам виждаш Мустафа че няма манипулации, отразен е дори македонския етнос, който българската държава официално не признава, но самоопределилите се като македонци са повече от 1000 и трябва да имат своя графа. Не вярвам спрямо помаците да не важат същите критерии. Явно действително няма 1000 души който да са се самоопределили така.  

PS Мустафа, за мен винаги е било истинско удоволсвтие да споря с интелигентен и възпитан човек като теб. Никога не си ме нападнал или нагрубил. Благодаря ти!

tersid:

--- Quote from: Балканджия on January 14, 2010, 09:05 ---Терсиде ти освен да спамиш друго можеш ли да правиш да те попитам? Държавното преброяване показва фактическата обстановка в Смолянско, която се потвърждава и от моите лични впечатления. Това, че на теб не ти харесва е друг въпрос. И поради това, че нищо смислено не можеш да кажеш - злобееш, спамиш и плюеш. Седни, успокой се, пийни си лития и едно чайче от маточина и мента и тогава пак ела да спорим. До тогава не смятам да отговарям на провокативните ти и злобни постове, защото ми е под нивото.

--- End quote ---
Проблема не е в мене ,проблема е теб защото  когато  четеш зубриш.Държавното преброяване е едно механическо действие и то не отразява това което е вътре в душата на хората. Аз също се писах БМВ ,защото първо попитах има ли графа за мен и след това не ми се занимаваше да влизам в полемика с хонорувани преброители на които целта им беше да вземат десет лева надник за деня ,а не да се занимават с мене.Може да се каже ,че съм бил воден и от инерция, може да се каже че не съм искал и да си създавам главоболие , може и да се каже че  ми е било безразлично,може да се каже че не съм бил наясно и т. н..Преброителите си имаха цел да вземат десетте лева ,мен не ме интересуваше, а машината си постигна целта в определени параметри. Това е Балканджи,но да цитираш сухи статистики  затвърдени от твоите лични наблюдения, пред мен и да си мислиш че ще ти мине номера ,няма как да стане макар и да си с пет десет нива отгоре.

fotakiev:

--- Quote from: tersid on January 14, 2010, 09:42 ---Проблема не е в мене ,проблема е теб защото  когато  четеш зубриш.Държавното преброяване е едно механическо действие и то не отразява това което е вътре в душата на хората. Аз също се писах БМВ ,защото първо попитах има ли графа за мен и след това не ми се занимаваше да влизам в полемика с хонорувани преброители на които целта им беше да вземат десет лева надник за деня ,а не да се занимават с мене.Може да се каже ,че съм бил воден и от инерция, може да се каже че не съм искал и да си създавам главоболие , може и да се каже че  ми е било безразлично,може да се каже че не съм бил наясно и т. н..Преброителите си имаха цел да вземат десетте лева ,мен не ме интересуваше, а машината си постигна целта в определени параметри. Това е Балканджи,но да цитираш сухи статистики  затвърдени от твоите лични наблюдения, пред мен и да си мислиш че ще ти мине номера ,няма как да стане макар и да си с пет десет нива отгоре.

--- End quote ---
Ти зачиташ ли устната традиция и правото на българско самоопределение на смолянските помаци?

Hadj:
  Оставете ни на мира смолянските помаци.И не ни втълпявайте че като се каже родопско само ние може да казваме каво е родопско защото ние сме си внушили и това.Аз се възхищавам на помаците от други райони които са съхранили своята единтичност и ако продължавате да ни слушате ще се обезличите като нас.Но и ние в смолянско сме най-различни.Бъдете сигурни че тези които са се отрекли от корените си няма да ги срещнете във този форум.Другите познавачи на смолянско са някякви провокатори или латернаджии което ще ви повтарят до втръсване тяхната теория.Бъдете себе си !
       А сега  един виц може би стар за някой:
    Идва в Смолян  турист от вътрешността на България.Човека е слушач че голяма част от хората тук са  помаци.Насреща ме идва Вальо и той го пита:
      -Ахмед,колко е часа?
 Брей нашия Вальо винаги се крие че си има и идно друго име и се чуди как да му отговори.Тогава Вальо погледнал през ръкава и казал:
     -Часът е десет.
 Туриста ахнал и го попитал:
     -Кажи ми как позна през ръкава точното време?
Вальо на свой ред попитал:
    -А ти как през панталоните ме позна че съм Ахмед?

Isyankar:
Напълно възможно е в някои от следващите преброявания да има отделна графа (за статистически нужди) в които да се записва етнографския произход на населението - тракийци, македонци, помаци, добруджанци и пр.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version