Български > Дискусии

Eтнос на помаците

<< < (125/169) > >>

Subeyi Kurt:
Yavno e çe Fotakiev ne e sıglasen s obştoprietiya princip na samoopredelenie s koyto se postavi toçka na etniçeskite drazgi. Mnogo narodi i etnosi izçeznaha ot istoriyata, nyakoi ot tyah byaha sızdali moştni imperii. Drugi sa na praga na izçezvane. Zaedno s tova se obrazuvat drugi narodi, nacii i etnosi. Panta rey, dragi Fotakiev. Mojeş li da garantiraş kato nauçen rabotnik çe v bıdeşte nyama da ima pomaşki narod ili naciya? ;)

Isyankar:

--- Quote from: tersid on January 14, 2010, 14:14 ---Не става.Не може да си трак и българин.

--- End quote ---

Тракиец не е трак. Както македонец не е потомък на "древните македонци" (които не знам изобщо дали са съществували). Под тракийци разбирам хората живеещи в момента и корени там в съвременната географска област Тракия.

mustafa_b:
Намерих дефиниция за етническа група:

--- Quote ---Етническите групи представляват “относително голяма група хора, свързани помежду си чрез вярата в общ произход, чрез общи черти в културата, историята и актуалните преживявания, и притежаващи определено съзнание за идентичност и солидарност”.
--- End quote ---

Някой може ли да ми го разтълкува?

fotakiev:

--- Quote from: mustafa_b on January 14, 2010, 14:37 ---fotakiev, само един великобългарски шовинист може да твърди, че първият човек на земята е бил "българин".

--- End quote ---
mustafa_b,ако го кажа някога ще те разбера,но не съм и никога няма да го направя,защото не го мисля!
Доказателства за българският произход на хората назовани от българите християни с думата "помак" има в изобилие!
Ако изключим тези през комунизма и през периода 1937-1944 пак има такива доказателства в изобилие.Доказателства обаче,че думата помак се е използвала преди 1850 година няма!Това ,че помаците са етнос,няма!Имате само голи думи!

Затова Ти, и другите тук по темата,който  твърдите съществуването на помашки етнос по самоопределение,сте като мъкър пясък,който колкото и да го тръскаш вода няма да излезе!

mustafa_b:
fotakiev, моето скромно мнение е, че помаците са културно-религиозна група (общност), но забележи - аз не се дразня от твърденията, че съществува помашки етнос. Всеки е свободен да се самоопределя както си поиска и аз нямам никакво право да му отнемам това право.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version