Български > Дискусии

Eтнос на помаците

<< < (144/169) > >>

десс:

--- Quote from: subigi kurt on January 17, 2010, 16:57 ---Dokolkoto znam Alcek otnaçalo otiva pri Bavarite. Te uj gi priemat no oşte v pırvata noşt gi obgrajdat i gi izbivat. Mnogo malka çast zaedno s Alcek uspyavat da se spasyat i byagat v segaşnite zemi na İtaliya. Taka çe cifrata 1/10 si ya izsmukal ot nyakade.

--- End quote ---

Не е било първата нощ,по внушение на немския крал,баварския се уплашил,че Алцек ще му отнеме престола и затова една нощ ги изклали-страхували се от открит двубой.(в прочем баварците са наши потомци-за българският им произход говорят баварските легенди,както и легендарният им крал Болгер или Бойгер)
Само това намерих в нета- http://www.sarakt.org/bavaria.html

Hashashin:

--- Quote from: десс on January 17, 2010, 16:50 ---Това го знам-има го в уикпедия,но я ми кажи какви ли са били българските монети сечени в първото Българско царство,както и да е всички знаем ,че  второто е повлияно много от гърците-възприемат и титли ,и звания(българските званията са се запазили в повечето случай в Влашко и Молдова).
А за твоята тракийска теория-поради многото варварски набези то е било напълно избито,може да се каже,че аръманите и укрилите се в планините каракачани са техни потомци.
Това не е характерно само за Балканите ,но и за апенините-където населението в северната част е почти напълно унищожено и се попълва от други,не италийски племена-едни от които са и българите на Алцек(според някой учени 1/10 от италианците са с български произход,а повече от три милиона носят в имената си български морфеми)

--- End quote ---
Аланкоолу владетелите на първото ни царство не са секли монети, а и ти претендираше, че до завладяването на България от турците сме имали астри, а сега първото цартво ;)
Не ми излизай с глупостите, че траките са изтребени. Ти ако искаш мисли си че си танганаец, аз знам истината, че ние днешните българи сме наследници на траки и славяни.

десс:

--- Quote from: Балканджия on January 17, 2010, 17:12 --- Аланкоолу владетелите на първото ни царство не са секли монети, а и ти претендираше, че до завладяването на България от турците сме имали астри, а сега първото цартво ;)
Не ми излизай с глупостите, че траките са изтребени. Ти ако искаш мисли си че си танганаец, аз знам истината, че ние днешните българи сме наследници на траки и славяни.

--- End quote ---
За това,че са изтребени не го казвам аз,а говорят хрониките-особено в Мизия и Дакия.
А за астри е моя грешка не съм номизмат-и монетите не са ме интересували-може така да съм прочел астри вместо аспри,когато учих и в последствие се занимавах с моите.
За славяните-този термин е вкаран сравнително късно-терминът словене използван от Черноризец Храбър-на руски словене се чете славйене и оттук славяни.Словене идва от слово-демек имали са вече писменост в съчинение за буквите.И тук пак се преплита термините българи и словене.Демек българите вече били словене- http://www.de-zorata.de/forum/index.php?topic=954.0

Hashashin:
Дес а от дека аджеба Омуртаг и ромеите ги наричат СЛАВИНИ? Айде аман от глупости. Тия писания не знам даже на форума на АТАКА дали ще хванат дикиш. Даже те взеха да се нормализират. Траките са били тук и в момента са тук в наше лице. България 200 години а била византийска провинция и 500 години османска,ама българи има нали? Тракия е била ромейска около 500. Тук са нахлували десетки племана и народи и са клали и бесили,ама българи има нали? Траките са били втория по многобройност в познатия свят- нема как да изчезнат лесно.

десс:

--- Quote from: Балканджия on January 17, 2010, 18:21 ---Дес а от дека аджеба Омуртаг и ромеите ги наричат СЛАВИНИ? Айде аман от глупости. Тия писания не знам даже на форума на АТАКА дали ще хванат дикиш. Даже те взеха да се нормализират. Траките са били тук и в момента са тук в наше лице. България 200 години а била византийска провинция и 500 години османска,ама българи има нали? Тракия е била ромейска около 500. Тук са нахлували десетки племана и народи и са клали и бесили,ама българи има нали? Траките са били втория по многобройност в познатия свят- нема как да изчезнат лесно.

--- End quote ---
Склабе,което в последствие преминава във славе означава роб-няма нищо общо с етнос(народ), оттук няма нищо общо  със словенете на черноризец храбър,друго - траки е гръцко име обобщаващо може би арите,а не са собствено.Собствени са Одриси,Мизи,Даки,Илири и.т.н,но и на тях неможе да се даде 100% вяра-пак са с гръцки или латински привкус.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version