Български > Дискусии
Eтнос на помаците
mustafa_b:
Приятели, има си отделна тема за прабългарите. Великобългарските излеяния - там. Тук говорим за нещо по-скромничко. Не разваляйте темата!
Hashashin:
--- Quote from: mustafa_b on January 17, 2010, 19:53 ---Приятели, има си отделна тема за прабългарите. Великобългарските излеяния - там. Тук говорим за нещо по-скромничко. Не разваляйте темата!
--- End quote ---
Вай Мустафа верно бе, аз що се обърках че пиша в темата за прабългарите. Извинявам се. Аз не съм писал великобългарски излияния защото съм далеч от великобългаризма, за разлика от Десс. Аз съм просто българин-наследник на траки и славяни, а Десс си съшива с бели конци разни теорийки, на които даже си и вярва а у повечето хора будят само смях.
P.S. Десс влез в чата на сайта да се разберем, а да не занимаваме хората с нашите глупости.
десс:
--- Quote from: Балканджия on January 17, 2010, 19:50 --- На гръцки изток е АНАТОЛИ мой човек. Седни и научи един език преди да коментираш думите му. Аркадаш, ясите са аланско племе съществувало през средновековието. Днес яси НЯМА. Осетинците се наричат ИРОН. Айде не излизай неподготвен следващия път.
--- End quote ---
АSIA \ е изразена AY-zhah. Тя е от гръцки произход, както и значението му е "Изгрев". Може да черпят от асирийски "АСУ", което означава "Изток" или "светъл",което в превод на санскрит е "АРИ"-светъл.Оттук арии-светли,но в същото време се използва и като суфикс и за народ.
За ясите-така са наричани аланите,на староруски яси,Сегашния вариант е съвременният руски е Осети
История На Алания - Осетия
Hashashin:
Десс, Мустафа много добре го каза. Има си тема за твоите излияния, спри да спамиш тази!
pomak BG:
Сигурно Божидар димитровцевците не спът за да си усъвършенстват теорията за ирано-индийско-палмирско-и пр. си произход. Балканджия мисля че ние много им помагаме в това. Айде като дойдат пак братушките тогава да видим как ще се изнесете по терлички и какви ли ще ги ръсите тогава. Ще ви дадът те едни сармато-незнам си какви и палмиро-арийски истории. Ах каде е сега другаря Сталин Славянина с неговия голям червен бутуш хахаха.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version