Български > Дискусии

Eтнос на помаците

<< < (17/169) > >>

shaban:

--- Quote from: Isyankar on September 12, 2009, 22:05 ---Я ми кажете - всички знаем, че има "турчеещи се цигани", всички знаем, че има "българеещи се цигани", но защо не знаем за "помак-чеещи се цигани" ?

--- End quote ---
Има и такива , но  те не са помакчеещи се , те вече са помаци и то без да им са налагани принудителни  или други някакви мерки. Искали са доброволна интеграция и са получили такава безусловна. Впрочем ,спорен е и момента дали са цигани ,но принципно не искам да водя диалог със теб Исианкар ,защото едва ли си готов.

Isyankar:
Шабан, а тези за които ти говориш не са ли асимилирани, а не интегрирани ?

ПомакБГ ще проуча въпроса. Интересен е тъй като в Смолянско и Кърджалийско - статистиката не лови на практика цигани. Имам познати в някои от изброените от теб села и също ще разпитам. Може пък да излезе един хубав академичен проект в бъдеще от това  :))

pomak BG:
Saban az znam ce ti ne si ot Nevrokopsko. razkaji nesto za tvoja kraj na Guderian za da razbere, kakvi hora jivejat tam. kakva cast ot pomacite sa musulmani i kakva ne sa. Kolkosa s bilgarski imena i kolko procenta nesa i dali tova ima znacenie v tqhnoto samosiznanie kato pomaci.

shaban:

--- Quote from: Isyankar on September 12, 2009, 23:12 ---Шабан, а тези за които ти говориш не са ли асимилирани, а не интегрирани ?

--- End quote ---
Не те знам ,що за демограф си но интеграцията е част от асимилацията.

mustafa_b:

--- Quote from: Tralala on September 12, 2009, 21:21 ---В крайна сметка тук само се хленчи, че българите еди си кво си...Е вие какво правите, за да ви опознаят. Уж този сайт и форум трябваше да подпомогнат подобно развитие, но то се изсипва само една помия и се създава още по-стряскаща представа за "помака".

--- End quote ---

"Стряшкащата представа" за помака идва от подобни постинги като твоя. А иначе ние сме си едни такива кротки като агънца до момента, когато се яви някой и започне да ни провокира като заговори за "помии" и се осмелява да ни дава акъл.

Да си прочела някъде да съм писал "българите са еди какво си"? Аз дори не използвам етнонима "българи", а християни и то само, когато ми се налага да направя някакво разграничение от помаците, което съвсем не означава противопоставяне.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version