Български > История

Дружба "Родина" - национализъм в действие !

<< < (29/60) > >>

pomak BG:
Незнам ама като гледам какво е писал Бозов и Дурсунски в тяхните книги за дружбата хич не ми се нрави, пък и двамата не са от Чечко, а от Солянско. Като се има предвид, че Бозов е взел даните си от хора, които са живяли по онова време и са били от Солянско. Ше ви вкарам някой дани от неговата книга, няма да е тайна че те ще са обобщени и в моята бъдеща такава. Те в Чечко Балканджия никой не може да ти даде мнение, тъй като никой от старите нищо или само от части знаят за нея.

За вечеринките знаем и през комунизма се правееха. 

Hadj:
   "Мнозина от смолянските помаци си спомнят с умиление за Родина"  ама и мнозина с мъка разказват за "масовите доброволни"  мероприятия на родинци.Хората от Чеча за щастие не са били обработвани от родинци,тук в смолянско са и палачите и жертвите.
          Интересно на кого е нужно да разпалва стари страсти и събужда стари рани?

Свободен чове:
Те страстите не са стари, просто 45 г. бяха на пауза, но дойде пак свобода и време да се заемем пак да довършим започнатото.
Сега ни комунисти, ни монархисти ще ни пречат и наистина ще е доброволно.
Ето например достатъчен е сайт като този, за да оберем противните нас елементи, тровещи помаклъка и ги пращаме да поддържат четвъртокласната пътна мрежа. Не е нужно да ги пращаме на север. Ще ги използваме.
Относно имената. Тук няма да пипаме нищо, но наставка -ов, -ев, в краен случай и -ски, задължително.
Относно ходжите. Вижда се и с просто око, че и висшистите ходжи са неграмотни, затова тези, които са с нас, на образователни опреснителни курсове ежемесечно, а тези, които вървят срещу идеята - там при пътната поддръжка.

pomak BG:
Виж къде ни е било мястото е аз поне съм бил вече там, като се има в предвид че година и нещо съм работел към съвета в Галата, чистихме буклука на селото. Какво да се прави, ако бях поп нямаше да изпитвам финансова нужда, а като ходжа с две висши ми се наложи първите години да бъда и такъв. Пък и в казармата два месеца бях и на жп линията. Пък и 45 години не сте били в пауза, ако сега помаците в Смолян, Златоград и Девин са на това положение то е заради комунистите.

Свободен чове:
Запиши и трето - "Българска филология" в СУ, и ако успешно завършиш, ще те направя бригадир на ударниците.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version