Български > История
Дружба "Родина" - национализъм в действие !
teo:
--- Quote from: ves.K on September 16, 2009, 13:06 ---pomak bg, очевидно някой от нас чете историята като дявола евангелието ама нейсе.
Само за твоя информация, тези научни дисциплини не са възникнали там където ти сочиш това просто не е вярно, направо ме учудваш с тези твърдения.
По горе твърдиш че нито групово нито поеденично помаци не са участвали в борбите на македонските българи, също невярно твърдение - аз съм наясно как тълкуваш сабития и факти та няма да се спирам на историческите доказателства, само ще ти спомена че пр.Г-н Мендерес Кунгюн в едно свое интервю истъкна ролята на неговият дядо в борбите а и аз имах познат един Кунгьов, та имам информация не само от историческата литература.
По горните писания ми звучат като приказка за деца, история примесена със субективни нагласи, виждания и неверни твърдени.
--- End quote ---
Историите написани или описани от Николай Хайтов и такива като Божидар Димитров,дали са верни?Аз мисля че, трябва да благодарим на ПомакБГ ,че се стреми да ни даде и оная част от историята която не е била под прожекторите.Преди една година бях по мек и никога не исках да атакувам ....но, виждам че, тук има съзнателно хора които продължават действията на ВМРО.Като казвам ВМРО ИСТРЪПВАМ.Някога ги приемах(като малък) за честни революционери....но, слава богу знаем няколко езика и човек като се вгледа в написаното в другите истории разбира че,тези "революционери" са един дол дренки и в повечето са в смисъл крадци и разбойници,които нападали мирното мюслюманско население.Защо ги казвам?Казвам ги защото сме част от населението на България и ние също имаме място в историята на България.Нямам никакви намерения да пострекавам към етнически сблъсък или тем подобни акции.Но понеже такива като Фотакиев ,които испълняват "свещен дълг " в "облагородяването" на останалата част на наслението на България че, нищо друго не ми остава да кажа и аз своето мнение.Питам ви каква "освободителна" война( по точно действията на ВМРО са били в насока да тероризират населението и по тоя начин да ги принудят насила да се махнат от тези земи) се води в Родопите и в днескашна Одринска Тракия когато тези земи никога не са били Български?Дължа да отбележа че, земите около Одрин и и Истанбул са дадени на предприемчиви българи ..освободени от данък за да могат да произвеждат селскостопанска продукция за големия Метропол- Истанбул.Днес такива като Божидар Димитров оглавявайки Дружествата на Тракийските Българи искат 10 милиарда долара от Турция ....а се забравя и не се споменава за действията на ВМРО и четата на Домузчиев ,които масово убивали по жесток начин.И то няколко години преди 1913г.Каква освободителна война водиж в чужди земи и то където българското население е заможно?Едно от начините е бил да се събира населението на селото в една сламена плевня и живи изгаряни.Ами съдбата на Родопско-Неврокопския край през 1912г и масовите убийства и изнасилвания от тези "велики "разбойници?Защо ние никога не говорим за тези неща със цената на мъст и ненавист?Ние отдавна сме заровили "томаховките" на враждата и омразата.Но защо това съзнателно се подържа от Българска страна...и такива "активни" дейци ни убеждават в правотата на Организация Родина и в действията на ВМРО.тРЯБВА ДА СЕ ГОВОРИ САМАТА ИСТИНА ....именно това е историята.Аз съм благодарен на такива като ПомакБг които отделят от ценното си време за да ни просветлят в някои неща които никога не сме знаели...."опиянени" от "великите " успехи на ВМРО.Поуката от историята е преди да лъжеш за "правотата си" трябва да вземеш добра поука от направените си грешки преди това.Значи всяко действие си има причини.Искате пари за Тракийските Българи а забравяте за действията на ВМРО в Родопите и Неврокопския край и масовите трагедии и насилствени и принудителни действия с цел да се емигрират.Ако тези близо 400 000 души поискат пари за обезщетение...коЛко трябва да плати България?Можете ли да върнете земите на тези хора които са били прокудени и сега имат наследници в Турция....и всеки знае землището си?Но ние никога не сме слизали до това ниво!
Metka:
Яне Сандански на млади години
Четата на Яне Сандански в Пирин планина.Едно от любимите им места за сбор е било
средното Брезнишко езеро, от където са планирали нападенията си.
Воеводата Христо Чернопеев - осъществил "Кръстилката"
на помаците в Западните Родопи и Пирин през 1912 година
Яне Сандански и водачът на Кръстоносния поход срещу помаците в
Неврокопско през 1912 година - Христо Чернопеев.
Старите хора които ги помня са ми разказвали за идването
на воеводата Христо Чернопеев в Брезница след тези събития.
Яне Сандански в авангарда на българската Седма Пехотна Рилска Дивизия
Зад тях е имало хубави села,преди да преминат през тях.
Яне Сандански със новите си съюзници - младотурците.
През този период му бе дадена и титлата - Паша,поради
заслугите му в избиването на "старотурците" в което е участвала цялата му чета.
Известен е бил с името - Сандан Паша
Манифеста на Яне Сандански от 1908 в град Солун към всички
народности и религий в
автониомната област Македония която
е била в рамките на Османската Империя,
за което пиша по горе
Яне Сандански и Нуратин Бег
teo:
Браво Метка,
Наистина форума се превръща в едно блестящо място за да изградим новата ни история!
white_eagle:
Що за държава е тогава нашата родина България, след като дестетки поколения нейни граждани са били лъгани от учебниците си по история? Нима това не е най-долна форма на промиване на мозъци и превръщането ни в зомбита. Наистина, да благодарим на pomak BG, teo и Mетка, които обективно ни разкриват истинската истина. Благодарим ви
dim56:
--- Quote from: teo on September 16, 2009, 15:33 ---Браво Метка,
Наистина форума се превръща в едно блестящо място за да изградим новата ни история!
--- End quote ---
Ми тя тази история не се ли е случила вече ???, та трябв наново да се гради...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version