Български > Дискусии

ПРОТИВОРЕЧИЯ В ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИДЕНТИЧНОСТИ

<< < (7/8) > >>

Isyankar:

--- Quote from: Shumarov on September 27, 2009, 10:23 ---Струва ми се, че и двамата грешите :) от интеграция има нужда един чужденец! А помаците сме си български граждани-т.е. намираме се в Родината си-нямаме нужда от интеграция, а българското общество има нужда от лечение от предразсъдъци при разпределяне на постове за, които Метка пише.Да се оценяват професионални качества при подбор на длъжностни лица, а не етническа, расова, и какватао и да е принадлежност!

--- End quote ---

Изключително съм възхитен от това мнение ! Право в целта ! Много точно, кратко и ясно написано. Бих допълнил, че ако при етническите турции или роми е необходима (най-често при вторите) по-задълбочена езикова интеграция, то при помаците няма подобни лингвистични проблеми. Разликата с мнозинството е само от към религия, но в крайна сметка в големия град, в голямата компания, в голямото държавно ведомство - НЕ БИ ТРЯБВАЛО никой да се интересува от лични неща като религия или с колко жени спи човек или нещо подобно.

nezir_9:

--- Quote from: Isyankar on September 27, 2009, 11:07 ---Изключително съм възхитен от това мнение ! Право в целта ! Много точно, кратко и ясно написано. Бих допълнил, че ако при етническите турции или роми е необходима (най-често при вторите) по-задълбочена езикова интеграция, то при помаците няма подобни лингвистични проблеми. Разликата с мнозинството е само от към религия, но в крайна сметка в големия град, в голямата компания, в голямото държавно ведомство - НЕ БИ ТРЯБВАЛО никой да се интересува от лични неща като религия или с колко жени спи човек или нещо подобно.

--- End quote ---

Интегрирането е не само акт да се говори езика на мнозинството!
Между другото понякога имам чувството, че с нашето смачкано самочувствие нещата изглеждат така страшни,
в очите на другите сме много достоен народ!

nezir_9:
Рядко вземам отношение по такива теми във форума и затова за тези, които не ме познават, смятам че е редно да се представя. Казвам се Незир и съм напуснал родното село, Гоцеделчевско през далечната 1978г., на 15 години.
Женен съм за християнка, с две дъщери - Емине и Аида.

nezir_9:
Живея в къща. Много е интересно отношението на съседите ми към мен, респективно семейството ми.
Двамата ми съседи са много възрастни хора, единият е на над 80г., а другият малко под тази възраст.
И с двамата отношенията ни са повече от приятелски - Незир това, Незир онова - с голямо възхищение!
Другите двама на моя възраст, на около 40г. даже не ми говорят!
А нали се сещате, че аз еднакво се отнасям към всички.
И до ден днешен не мога да си обясня защо е така.Закона на джунглата ли - конкуренция някаква, че ги превъзхождам, нямам идея.
Въобще не се притеснявам да спомена, че ги превъзхождам - не с пари, разбира се! Духовно превъзходство.

Shumarov:

--- Quote from: Isyankar on September 27, 2009, 11:07 ---Изключително съм възхитен от това мнение ! Право в целта ! Много точно, кратко и ясно написано. Бих допълнил, че ако при етническите турции или роми е необходима (най-често при вторите) по-задълбочена езикова интеграция, то при помаците няма подобни лингвистични проблеми. Разликата с мнозинството е само от към религия, но в крайна сметка в големия град, в голямата компания, в голямото държавно ведомство - НЕ БИ ТРЯБВАЛО никой да се интересува от лични неща като религия или с колко жени спи човек или нещо подобно.

--- End quote ---

Това се отнася, и за турците, и ромите в България, Исянкар! Те също са български граждани. Факта, че имат затруднения с езика  е срамен не за тях, а за образователната система в страната.За това вече сме писали( за сателитните чинии, и интернет зали за сметка на закриването на училища) в друга една тема. Но съм поласкан, че заслужих възхищението ти ! :)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version