Български > Религия и мистика

Доколко религията промива мозъците ни ?

(1/5) > >>

clearly:
Не знам как ще ви прозвучи тази тема ,но не е зле да се разискват и в тая посока самите религии.Да ви попитам доколко е промит мозъка ни от религиите и има ли въобще такова нещо като промиване на мозъци в днешно време /в религиозен смисъл/
Аз лично мисля, че независимо от расата и религията всеки човек сам различава доброто и злото. За мен - и доброто и злото/дявола/ се крият във всеки един от нас и е наш избора по кой път ще тръгнем. Мисълта ми е, че всички знаем кои са "грешните неща" или поне ги чувстваме като такива и то не само ние ами и всеки човек на земята. Друг е въпроса ако не може да усети човек къде е границата между добро и зло - тогава той няма връзка със себе си и вече няма абсолютно никакво значение от каква раса е, каква е религията му и в какво вярва.

Та мисълта ми беше - тази граница между доброто и злото къде се простира и доколко тя се влияе от религията ни, и доколко се влияе от всекидневните ни преживявания ?Вие ставали ли сте свидетели на подобни сцени ?

И накрая моля отпуснете се ,отворете сетивата си и се насладете.Приятно пътуване....................към БОжественото.Линка си струва да се види.
http://www.realhelp.hit.bg/iwg/InterviewWithGodBG1.swf

EVROPOMAK:

--- Quote from: clearly on October 02, 2009, 14:17 ---..... тази тема ,но ..... доброто и злото..... всекидневните ни ...... сцени ..... отпуснете се ,отворете сетивата си и се насладете........... 
--- End quote ---
Ами, наистина, много добри напъствия от Всевишния Господ - Аллах, полезни са за всеки, в т.ч. за атеисти, за монархисти, за неверващи, както и за ристиените!    8)
Както и хубавите пейзажи и снимките предоставени от "Ясенка"!   ::)
Many thanks from Pomaks!  ;)

PNK2003:
В друга тема споделих виждането на наш съфорумец, че религиите са философии за живота.  Всеки сам и свободно трябва да може да избира коя философия ще приеме и следва.

Публикуваното клипче е много хубаво и поучително,  дори и за пета категория като нас "ристиените".  Благодаря на Европомак, че все пак е намерил място да ни бутне в опашката на дългия си списък след неверниците...

EVROPOMAK:

--- Quote from: PNK2003 on October 02, 2009, 15:12 --- Благодаря на Европомак, че все пак е намерил място да ни бутне в опашката на дългия си списък след неверниците...
--- End quote ---

Ами, нали и вие сте ора, бре, велики народе!  8)

clearly:
Относно клипа озаглавен ,,Интервю с господ'' ,тъй като за някой явно е такъв ,но тази висша сила ,енергия Той/Тя няма лице,та ако се явява се явява по начина по който е в представите на различния индивид. Това интервю е затрогващо и ни  кара да се размислим за наистина важните неща в живота.Сега конкретно за религиите .Признавам си аз не съм религиозна и на база на това ще изкажа моята гледна точка .Според мене всички религии са създадени от хора ,а не от извънземни и същите са за хора които не вярват на себе си ,а се уповават на бог  който видите ли ще им помогне.ВЪОБЩЕ РЕЛИГИЯТА СИ Е ПОЛИТИКА и юдеизма ,християнството,исляма  не са по-назад в тази игра. Религията става опасна в ръцете на хора, които виждат целия свят пречупен през библията (корана и т.н.). И в заключение ,тъй като в някой теми не мога да пиша ,това мое мнение е написано на база чл Чл. 6. ал 2 и чл Чл. 37ал.1,чл  Чл. 38.и чл 39
ал.1 и Чл. 40 ал.1 от Конституцията на България и занапред админа и модераторите да го имат това в предвид .

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version