Author Topic: Мюсюлманите по света  (Read 60296 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline yusu

 • Global moderator
 • ****
 • Posts: 602
 • Gender: Male
Ynt: Мюсюлманите по света
« Reply #75 on: February 23, 2010, 15:04 »
     Евалла Ашколсун на момичето, но защо ли не се учудих като прочетох тази информация!?   Може би защото това е поредния пример ,че мюсюлманите познават много добре всички религии
за ралика от другите които само плюят по последната без да знаят нищо за нея.

neru

 • Guest
Ynt: Мюсюлманите по света
« Reply #76 on: February 23, 2010, 18:39 »
„Не всички мюсюлмани са терористи,

но всички терористи са мюсюлмани“


Ориана Фалачи

От момента, когато беше публикувана книгата „Силата на разума“, тоест от първите дни на миналия август, кое допринесе най-много да замръзнете в апокалиптичната картина на един свят, паднал в разкритата паст на чудовището и на Звяра, който му служи?

Най-напред – разрастването на ислямския тероризъм. Унищожаването на обезглавените, закланите, застреляните в тила, разкъсаните от бомби мъртъвци. Мъртвите, изброени от мен в бележката към читателите на тази книга. Мъртвите, на които посвещавам тази книга. И същевременно фактът, че особено в Италия хората вече свикнаха с това, сякаш наистина имат печат на челото и на дясната си ръка. Ох, в определени моменти те все още реагират. Когато във вечерните новини по телевизията съобщят за ново отвличане (в девет от десет случая това е прелюдия към ужасна смърт), има такива, които покриват лицето си с ръце и започват да сипят проклятия. Може би някой си спомня, че отвличането на хора е стара привичка на Чудовището. Привичка, идваща от времето на турците мамелюци, когато те се стоварвали на нашето адриатическо крайбрежие и освен грабежи, убийства и разрушения отвличали хората, за да ги продадат на пазарите за роби в Тунис, в Алжир или в Истанбул. И другата привичка – да се обезглавяват хората, така както е правел Мохамед, така както хиляда и триста години са правели неговите последователи. Когато в новините съобщят, че ужасната смърт вече е настъпила, че отвлеченият е бил заклан, обезглавен, застрелян в тила, навярно някой също реагира. „Ох, какъв ужас! Какъв срам“ – казват. Но скоро забравят…

В определени случаи свикнеш ли с нещо – вече си виновен. Свикнеш ли с нещо – значи си мазохист. Навикът те отпуска, отпускането предизвиква апатия, апатията води до инерция, а инерцията – до безразличие. И освен че пречи да имаш нормални критерии за морал, безразличието унищожава инстинкта за самосъхранение. Този, който те кара да се пазиш, да се бориш. Чудя се как ще реагират италианците, когато чудовището ги нападне в собствената им къща. Когато ги атакува, докато се разхождат със семейството си или работят в някой небостъргач, или пътуват с влака, или присъстват на служба в църквата. Защото рано или късно и на нас ще се случи това, което се случи в Ню Йорк и в Мадрид, и в толкова други краища на света, което се случва непрекъснато в Израел и в Ирак – там те убиват и когато си в църквата. Спасението ни няма да дойде, като отправяме призиви за гостоприемство, като приемаме всички, нахлуващи в Лампедуза, като им даваме политическо убежище и правото да гласуват, редейки хубави приказки за пацифизма и множеството култури, наричайки касапите „бойци“.

Може би няма да се спасим точно заради онези, които вместо да се опълчат срещу Чудовището, му помагат. Вместо да се съпротивляват, приемат печата на челото и на дясната ръка.

Печатът, който ги определя, когато, говорейки за тероризъм, никога не произнасят думата „ислямски“. Бъдете внимателна – тези с печата никога не казват „ислямски тероризъм“. Казват „тероризъм“ и толкова. Най-много да кажат „международният тероризъм“. Като че ли съществува някакъв християнски или будистки, китайски, ескимоски или шведски тероризъм. И не само това – винаги когато могат, обличат тероризма в национализъм. Това значи любов към отечеството, това значи справедлива отплата. Всички – комунистите, фашистите, социалдемократите, тези от „Маргарита“, официалните представители на католицизма… Някога да сте ги чули да добавят думата „палестински“ към думата „мюсюлмани“? Някога да сте ги чули те самите да си спомнят или да напомнят на другите, че камикадзетата на „Хамас“ са синове на Аллах, тъй че подчинявайки се на Корана, биха убивали евреите дори ако Шарон им подари целия Израел и той самият приеме мюсюлманската вяра? В случая с чеченците е същото. По времето на трагедията в Беслан нашите вестници правеха чудеса, за да не се подчертае, че палачите в училището всичките са синове на Аллах. Най-напред беше „Осерваторе Романо“.

И да благодарим на Бога, че след атентата на страниците на благочестив вестник се появи фотография на окървавена ръчица, която люлееше кръстче. Всекидневникът, собственост на Конференцията на католическите епископи, онзи, с който преди три години воювах, защото вулгарно ме беше обидил, публикува редакторска статия, в която се казваше, че поставянето на етикет „ислямски терористи“ на бойците националисти е удобно алиби, за да се оправдаят „нехуманните репресии на Путин“. И така наречените „независими всекидневници“ непрестанно и изключително „добросъвестно“ посочваха факта, че на третия ден специалните части на Путин са атакували, за да се опитат да освободят децата. Мнозина заявяват открито, че разрушаването на физкултурния салон е било предизвикано от тях. И по-голямата част от италианците вярваха, че именно намесата на спецчастите на Путин е довела до толкова смърт. Така че палачът е едва ли не Путин. По телевизиите и по радиото се говореше същото… В това време новината, че похитителите са изнасилили и убили петнайсетгодишни ученички, се чу само в няколко репортажа и бе удавена в реката от напълно излишна информация. И като резултат – малцина бяха тези, които прочетоха изключителната редакционна статия на саудитския журналист Абдел Рахман ал Рашид, публикувана в неговия вестник „Ашарк ал Асат“.

Същият, който писа: „Не всички мюсюлмани са терористи, но всички терористи са мюсюлмани“?

Да, разбира се, кой друг?

Какво мислите за него?

Изпитвам дълбоко възхищение към този човек. Уважавам го изключително много. Ако аз самата не бях мишена, щях да го помоля да ми окаже честта и да ме наеме като охрана и бих прекарала остатъка от живота си да го пазя. Четохте ли цялата му статия? Ето няколко по-дълги откъса от нея: „Факт е, че не всички мюсюлмани са терористи, но също така е факт, че всички терористи са мюсюлмани. Тези, които взеха за заложници децата от Беслан са мюсюлмани. Тези, които отвлякоха и убиха дванайсетте непалци, са мюсюлмани. Тези, които взривиха луксозните жилищни комплекси в Риад и Кхоба, са мюсюлмани. Тези, които отвличат заложници и ги колят, са мюсюлмани. Тези, които осъществяват самоубийствени атентати, са мюсюлмани. Бин Ладен е мюсюлманин. Нищо ли не ни казва това за нас самите и за нашето общество?“. И по-нататък: „Шейх Юсуф ал Карадави, баща на две деца, които, пазени от английската полиция, учат в невярната Великобритания, оправдава или направо възхвалява убийствата на цивилни американски граждани в Ирак. Питам се как би погледнал в очите майката на Ник Бърг. Питам се също как си представя, че могат да му повярват, когато заявява по телевизията, че ислямът е мирна, състрадателна и толерантна религия. Ние, мюсюлманите, сме болни. Наистина болни, и болестта ни е много сериозна. Трябва да я лекуваме.


Бедата е, че за да бъде лекувана една болест, тя първо трябва да бъде открита, трябва да си признаеш, че я имаш. Но никой не го признава. Никой не казва, че е болен“. И накрая: „Ние няма да изчистим името си, ако не признаем, че тероризмът е едно изцяло ислямско зло. Няма да можем да освободим, да реабилитираме нашата младеж, ако не се противопоставим на шейховете, които, за да постигнат някаква идентичност, позират като революционери, по-скоро като псевдореволюционери, и изпращат на смърт чуждите деца. Но собствените си деца изпращат на обучение в американските и европейските университети…“. Настина изключително. Бедата е, че една лястовица пролет не прави. Неговият честен, храбър призив не бе подхванат от нито един мюсюлманин. Всички останали мюсюлмани си държаха устите затворени за безспорните истини, изречени от него. И въпреки този човек, който сега рискува да бъде убит, тези с печата на челото и на дясната ръка продължават да говорят за разликата между добрия и лошия ислям. Нещо още по-лошо – стана модерно да се говори за осъвременен, подобрен ислям.

Точно това е въпросът. Защото по измишльотината за умерения ислям на 2 септември, тоест точно по време на трагедията в Беслан, „Кориере дела Сера“ публикува един Манифест. Това нещо, иронично определено от „Фолио“ като „нашенският ислям“. Не са малко тези, които се питат как реагирахте тогава.

Най-напред се изсмях. Малко горчиво, но беше смях. Защото е чудновато, дори смешно да се говори за умерен ислям по време, когато бойна група от чеченски мюсюлмани държат като заложници хиляда деца и заплашват да ги убият едно по едно… Но сякаш за да ми напомни, че политическата логика никога не отговаря на логиката на Аристотел, този текст ми казваше: „Сигурен съм, че в Италия може да бъде създаден един италиански ислям със съвестни граждани, разполагащи с еднакви права и задължения в отворено, плуралистично общество“. Така, притеснена от израза „италиански ислям“, с възникнали от думата „граждани“ съмнения, побързах да прочета помпозната статийка, която разгръщаше темата. И меланхоличният смут се превърна в ярост, равна на онази, която изпитах на единайсети септември. И буквално виейки като побеснял вълк, се заклех, че никога няма да публикувам дори ред в „Кориере дела Сера“, няма да разреша дори некролога ми да отпечатат.

Защо?

Защото без каквато и да било скромност помпозната статийка определяше този манифест като „фундаментален документ“. А „фундаменталният документ“ няма нищо общо със святата истина, разкрита от честния и смел Абдел Рахман ал Рашид само два дена по-късно на страниците на „Ашарк ал Асад“. Думите в този манифест бяха далеч от признанието, че в днешно време всички терористи са мюсюлмани, там много внимателно се заобикаляше изразът „ислямски тероризъм“. И с една хлъзгавост, която би накарала и свети Франциск да побеснее, заглавието съобщаваше: „Ние, мюсюлманите от Италия, сме срещу всякакъв тероризъм“. По този начин ни карат да мислим точно това, за което говорих по-горе – че съществува и християнски, будистки, китайски, ескимоски или шведски тероризъм. Нещо още по-лошо: към всички тероризми подписалите Манифеста произнасят една пълна-тотална-силна-абсолютна-безспорна-решителна присъда (точно шест прилагателни). Но веднага след това сменяха темата. И забравяйки да ни обяснят какво, по дяволите, означава умерен ислямизъм, но подчертавайки изрично, че голямата-част-от-мюсюлманите-в-Италия-са-умерени, разкриваха истинската причина за своята инициатива: настояваха нашествениците да получат италианско гражданство.

Настояването им бе подкрепено от следното дълбокомислено твърдение: „Убедени сме, че вече настъпи това време, когато държавата и италианското общество ще се отнесат позитивно към една многообразна в етнически, религиозен и културен аспект Италия“ (Sic). И още: „Само този, който действа на базата на пълното равноправие на правата и задълженията, може да се издигне до създател на тази нова Италия“. И по-нататък: „Мюсюлманите днес не са само неразделна част от икономическата и социалната действителност на Италия; те са неразделна част от културното й наследство“. И всичко това завършва с прикрито, но безспорно изнудване: „Рискът е, че изоставени на самите себе си, в хватката на една криза на идентичността, тези мюсюлмани и особено младите, родени и израснали в Италия, могат да попаднат, да бъдат привлечени от идеологията на екстремистки групи“. Казано с други думи – или ни дайте гражданство, или ще видите какви можем да ги свършим.

neru

 • Guest
Ynt: Мюсюлманите по света
« Reply #77 on: February 24, 2010, 01:54 »
Мюсюлмански учени и духовници призоваха часовият пояс по Гринуич да бъде заменен от часови пояс по Мека. Поддръжниците на идеята смятат, че Мека е център на планетата.Предложението прозвуча на провеждащата се в Катар научна конференция под надслов: "Мека като център на света: теория и практика". Един от участниците във форума заяви, че Британия е наложила Гринуичкия меридиан на целия свят по времето, когато е била колониална империя и че с това трябва да се приключи.Известният духовник шейх Юсеф Карадауи каза, че съвременната наука най-накрая е предоставила доказателства, че Мека е центърът на света. На конференцията бе представен модел специални часовници, изработен от френски мюсюлманин, която помага да бъде определена посоката към Мека от всяка точка на планетата. Форумът в Катар стана проява на популярната тенденция в някои мюсюлмански държави да бъде търсено разшифроване на научни тайни в текста на корана.Привържениците на това направление смятат, че учените трябва внимателно да проучват корана, за да открият в него тайните на окръжаващия ни свят. Критици на тази мислителска школа твърдят, че подобен подход не прави разлика между духовната истина, която не се променя с течение на времето, и емпиричното знание, което зависи от състоянието на науката във всеки конкретен времеви период.
dariknews.bg

sirrio

 • Guest
Ynt: Мюсюлманите по света
« Reply #78 on: February 24, 2010, 08:35 »
Е как пък доказаха, че Мека е центъра на света?! Ако трябва да сме честни, нито Гринуич, нито Мека са център на света, но вече над 150 години времето се определя по Гринуич (географската дължина също) и хората така са свикнали, та защо сега да се променя нулевия меридиан заради някакви измислици за "център на света". Аман от простотии. >:(

sirrio

 • Guest
Ynt: Мюсюлманите по света
« Reply #79 on: February 24, 2010, 08:45 »
You are not allowed to view links. Register or Login
„Не всички мюсюлмани са терористи,

но всички терористи са мюсюлмани“
...............................................................................


Доста интересна статия, признавам. А за Абдел Рахман ал Рашид, ако наистина е написал това, което се твърди в тази статия, то той просто е пътник - ислямските екстремисти не прощават такива изказвания. Аз дори не мога да повярвам, че арабски журналист е дръзнал да напише нещо подобно.

Offline tersid

 • Adviser
 • ****
 • Posts: 874
Ynt: Мюсюлманите по света
« Reply #80 on: February 24, 2010, 09:00 »
Центърът като понятие е  нещо към което всеки се стреми да се приближи.В този смисъл за нас, Мека е центърът на света .
А за статията на този купен журналист ,много ясно че ще ти хареса,особено това че "всички терористи са мюсюлмани" ,което сме го дъвкали хиляда пъти ,че не е така .Първо защото на  мюсюлманина му е забранено да е терорист и второ не вкарвай наново тази тема ,защото и аз ще вкарам тема за немюсюлманския тероризъм на Балканите от близкото минало която хич няма да ти хареса.Казано по деликатно, но може и в прав текст да ти го прасна предвид натова че не се ръководя на първо място от мюсюлманските принципи.

sirrio

 • Guest
Ynt: Мюсюлманите по света
« Reply #81 on: February 24, 2010, 10:53 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Центърът като понятие е  нещо към което всеки се стреми да се приближи.В този смисъл за нас, Мека е центърът на света .
А за статията на този купен журналист ,много ясно че ще ти хареса,особено това че "всички терористи са мюсюлмани" ,което сме го дъвкали хиляда пъти ,че не е така .Първо защото на  мюсюлманина му е забранено да е терорист и второ не вкарвай наново тази тема ,защото и аз ще вкарам тема за немюсюлманския тероризъм на Балканите от близкото минало която хич няма да ти хареса.Казано по деликатно, но може и в прав текст да ти го прасна предвид натова че не се ръководя на първо място от мюсюлманските принципи.

Леко само да не се сецнеш нещо. Първо не разбрах какво ще ми праснеш, и второ - след като не се ръководиш на първо място от мюсюлманските принципи какъв си, мюсюлманин или нещо подобно? Те и терористите-мюсюлмани май са като теб - не винаги се ръководят от мюсюлманските принципи.

Offline Шали

 • Advanced member
 • *****
 • Posts: 487
 • Gender: Female
Ynt: Мюсюлманите по света
« Reply #82 on: February 24, 2010, 11:40 »
You are not allowed to view links. Register or Login

...но може и в прав текст да ти го прасна предвид натова че не се ръководя на първо място от мюсюлманските принципи.

А от кои? Нали религиозната ви принадлежност е наднационална и над всякаква.

Offline tersid

 • Adviser
 • ****
 • Posts: 874
Ynt: Мюсюлманите по света
« Reply #83 on: February 24, 2010, 11:46 »
Така е, ние терористите се водим от съвсем други съображения и нямаме претенции да сме мюсюлмани и се ръководим от принципите на нарушените ни лични територии  свободи и права .

Offline Kaplan

 • Adviser
 • ****
 • Posts: 752
 • Gender: Male
Ynt: Мюсюлманите по света
« Reply #84 on: February 24, 2010, 14:50 »
Каква хубава тема имаме, а някой пак се мъчат да ни настройват едни срещо други!
 
                             >:(  ПРЕСТАНЕТЕ  >:(

Каде се намирете???  Ако сте дошли да ни натяквате, че нашата религия е терористична, а ние сме терористи, извинявам се, но не сте оцелили мястото !!!

sirrio

 • Guest
Ynt: Мюсюлманите по света
« Reply #85 on: February 24, 2010, 15:47 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Така е, ние терористите се водим от съвсем други съображения и нямаме претенции да сме мюсюлмани и се ръководим от принципите на нарушените ни лични територии  свободи и права .

Уточни кои територии, права и свободи са ти нарушени.

sirrio

 • Guest
Ynt: Мюсюлманите по света
« Reply #86 on: February 24, 2010, 15:54 »
Извинявам се за темата, но не аз я подхванах. И не съм казал, че ислямът е терористична религия - далеч съм от мисълта, че всички мюсюлмани са терористи. Все още мисля, че имам трезва преценка за нещата. А tersid да си мери приказките и да не се заяжда.

Offline tersid

 • Adviser
 • ****
 • Posts: 874
Ynt: Мюсюлманите по света
« Reply #87 on: February 24, 2010, 19:34 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Уточни кои територии, права и свободи са ти нарушени.
Понеже много държите да разпитвате и да ви отговарят като на следователи: - още одеве  уточних -"ЛИЧНИТЕ" но не моите ,а на онези които вие наричате терористи.

Offline muti6

 • Adviser
 • ****
 • Posts: 927
Ynt: Мюсюлманите по света
« Reply #88 on: February 24, 2010, 21:58 »
Според Исляма убиването на невинни хора е едно от най-големите престъпления. Толкова голямо, че в един друг айят е казано следното:
 
...който убие човек не за човек или заради покварата му по земята, той сякаш е убил всички хора... (Сура Маида, 32

През последните години обаче на дневен ред е една друга форма на тероризъм, едно напълно противоречиво понятие. Това понятие е “Ислямски тероризъм”...
 То е противоречиво, защото в Исляма няма място за тероризъм.
 В Корана Бог е заповядал на мюсюлманите да носят мир, спокойствие и братство по Земята.
 Ислямският морал не е източник на тероризъм, а средство за неговото разрешаване...
 
В арабския език думата “Ислям” произлиза от един и същи корен с думата “мир”. Бог е низпослал тази вяра, за да прикани всички хора към правилния път и да ги призове към мир и спокойствие.
Основните качества на ислямския морал са добродетели като любов, състрадание, милосърдие, толерантност и справедливост. В Корана Бог заповядва на мюсюлманите да се отнасят към всички останали хора с доброта и справедливост.
Мюсюлманите носят отговорност за това да имат добри обноски към членовете на останалите религии и да полагат усилия за тяхно добро. В един айят от Корана на мюсюлманите е казано следното:
 
“Вие сте най-добрата общност, изведена за хората. Повелявате одобряваното и възбранявате порицаваното, и вярвате в Бог...” (Сура Ал-Имран,110)
 
В един друг айят пък Бог повелява на мюсюлманите да се отнасят с добро дори към онези, които са им причинили зло:
 
Не са равни добрината и злината. Отблъсквай я с най-доброто и тогава онзи, от когото те е деляла вражда, става като близък приятел. (Сура Фуссилат, 34)
 
Проливането на кръв, войните и насилието са огромни грехове, които Бог порицава.
 В един айят от Корана Бог ни съобщава следното за онези, които извършват тези грехове:
 
Вина имат само онези, които угнетяват хората и престъпват по земята без право. За тях има болезнено мъчение. (Сура Шура, 42)

Нещо повече, някои терористи твърдят, че извършват тези ужасни убийства в името на Исляма, като по този начин се опитват да опорочат религията в очите на множество хора.
 Хората, които извършват това, не може да са мюсюлмани. Въпреки че терористите имат мюсюлманскa самоличност, тероризмът, който те извършват, не може да бъде обозначен като “ислямски тероризъм”. Както не можем да кажем “еврейски тероризъм” или “християнски тероризъм”, ако извършителите са евреи или християни. Това е така, защото убиването на невинни хора в името на религията е недопустимо.
You are not allowed to view links. Register or LoginИСЛЯМЪТ_ПОРИЦАВА_ТЕРОРИЗМА


sirrio

 • Guest
Ynt: Мюсюлманите по света
« Reply #89 on: February 25, 2010, 08:41 »
muti6, съгласен съм с това, което си написал. Но какви са тия теории, които се тиражират, че ако някой загине в джихад, той веднага отива в рая и щял да има всичко - безброй девици и куп други облаги. Това така ли е в исляма или са някакви измислици? И защо терористите си бръснат цялото тяло преди самоубийствен атентат?

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42