Български > История

Истината за Батак ?!?

<< < (4/28) > >>

Lany:
Да,знам и аз една устна история- за холокоста .Можем да й вярваме.Евреите не са избити .Те са умрели,събирайки се на щуро парти ,от фалшив алкохол!
Приказни са устните истории.Има и една друга история обаче, изследвана,доказана и след това описана.
Можем да приемем че "Записки по Българските въстания" е художествена измислица,защото имало една приказка ,която се предавала .Какво правим с Репортажите на Макгахан и докладите на Скайлър обаче ?

http://www.attackingthedevil.co.uk/related/macgahan.php

Това всички са го чели, не пречи пак да си го прочетем.Аз само така...да ви напомня ,че го има. ;)Не говорят само тези репортажи за Батак ,разбира се.Иначе няма лошо да си разказваме приказки ,обичам приказките и ми беше интересно.

Lany:
Отворил си тема "Истината за Батак" и си написал история,която някъде си чул  ;D  ;D  ;D.Язък за труда на толкова много хора,години наред да си губят времето ,да търсят факти и доказателства.То било толкова лесно,ама умствените им възможности са толкова на тях,не са се сетили,че и така може.

isa71:
лани комунистите 45 год.ни манипулираха.когато учих история никаде не беше казано че български и турски воиници заедно са се били срещу руснаци и румънци,г-н Колев е разбил прочутите донски казаци.дано един ден научим истината за батак.

abc:
suleiman94 глупости на търкалета. Имаше една много обширна тема за Батак и там едно от мненията на Шабан беше в десятката. Митологизирана реалност. Имало е провокация, имало е кланета. А клане с вероятност 0,01% определям като нескопосан опит да се пошегуваш.

Има тема за Батак. Търсачката работи.

musov:

Повтарям за трети път -  това е устна традиция. Нямам претенциите да го обявявам като документ или нещо подобно. Когато нещо се случи, идва журналист и написва каквото му хумне, и това се води докуметнт. А паметта на стотиците, ако не хиляди, се приема за мит. И едното, и другото, има равна тежест. Разликата е само, в това че едното се взима предвид, когато се пишат книги, а другото не, защото е неудобно за някого.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version