Български > История
ХРОНОЛОГИЯ - ИСТОРИЧЕСКИ ДАТИ И СЪБИТИЯ
nezir_9:
Metka,
Поласкан съм, че си информиран за моята слабост да посещавам музеи, изложбени зали, театри и кина!
Ще ми простиш невежеството, обаче тази картина е обягнала от полезрението ми - просто не си падам по военни истории, а още по-малко по военни униформи...
Аз съм пацифист и затова често цитирам Айнщайн:
"Който обича да марширува, напразно има мозък в главата — гръбначният би бил достатъчен."
Та за картината...имам нужда от помоща ти!
Ако ще се впускаме в анализи за художествените достойнства на тази картина, мисля, че е по-удачно да се преместим в друга тема. Например в "Култура и изкуство".
Идеята ми тук, за тази ХРОНОЛОГИЯ, е повече информационно-справочна и образователна.
Metka:
Nezir , моля те нека засега тази картина да остане за известно време тука.
В хронлогията която си публикувал има много ценна информация , дори и за академичните среди.
Аз нарочно качих тази снимка тука заради голямото значение което са взели като решение, тези исторически личности на картината.
И тъй като за нас помаците в българската история има само небивалици които ни сатанизират, подобно във свещенният пропаганден мит "Баташкото клане",
то устната ни традиция е онзи автентичен исторически извор които допълва или балансира това сатанизиране.
Та аз Незир в Неврокопския край не познавам помашко семейство в което има предания ,и в тези предания да няма
разкази за наши предци участвали в автентично историческо събитие , като едни от причинителите му са именно тези господа на картината.
Да, ние в исторически план сме свързани с господата на тази картина по пряк начин.
И сме платили много голяма цена за това.
Но единственият бонус за сега които ти давам е че в сайта е писано за тези събития.
В хронологията която си публикувал ,няколко пъти проверих - няма нито един ред за въпросното събитие..
Това говори само еднo - Българската история й предстой сериозно и обстойно допълване или премахване на литературната митология в нея.
Но нека до довечера , да видим дали някой наш съфорумник ще познае кой са тези господа на картината.
Бих се радвал наистина ако това се случи.
поздрави...
Subeyi Kurt:
Metka, blagodarya ti za snimkata koyato e dosta interesna. Az predpolagam çe tova e pleneniya velik general Osman Paşa koyto be otkaran v Kiev i lekuvan. Znaete çe beşe ranen v bitkata pri obsadata na pleven. Togava cyal svyat sledeşe za hrabrostite mu pri otbranata na rodinata si. Mnogo sa interesni prepiskite mejdu ruskiya general i Osman Paşa. Toy kategoriçno otkazva da se predade. Razdaval e hranata i vodata na vsiçki ( musulmani i hristiyani) po ravno. Dvamata generali may çe sa se poznavali ot parişktata voenna akademiya. Kogato e bil plenen ruskiya general ne mu e vzel sabyata kato mu e kazal '' tazi sabya moje da se nosi samo ot hrabır general kato vas'' . Pri zavrıştaneto mu v İstanbul se e napravilo veliko posreştane. Oçakvam s netırpenie podrobnosti po tazi kartina.
Сидхарта:
Не Субигу,този третия требе да е Фердинанд-дето с безграничните си амбиции бая зор е дал на народа български.Тва е като жокер от мен.
isa71:
метка стига вече,от кога чакаме,никой нищо не коментира,брадясахме вече :D ,на всеки е интересно да научи за какво става на въпрос и наи вече събитието.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version