Български > Дискусии

Помаци от Смолянско и Девинско !

<< < (207/240) > >>

EvroPOMAK:
Споровете и препирните са за друго място!
Коментирайте въпроси отнасящи се към темата!!!  8)

Hat:

--- Quote from: Sanko on January 04, 2011, 14:48 ---           Да.Ама рода на дядо,който не е живял там, а на над 10 км.в радиус, в друго село,където и аз съм роден.

--- End quote ---
Ти трябва да направиш всичко вьзможно и да изясниш онова,което те вьлнува около произхода ти за да бьдеш в мир сьс себе си и с околните.В продьлжение на години аз сьщо,като тебе бях под най различни сьмнения но направих необходимото и сега сьм дьлбоко убеден в правотата на дедите си.Чистокрьвен и заклет помак сьм.Санко аз сьщо,като теб от години живея и работя в Североизточна Бьлгария.Можем да минем на лични ако искаш.

Тоска:
 Аиде сега моля ви пишете по темата ! Mодераторите имат права за редактиране и изтриване на теми и/или мнения от под-форума, за който са им отдадени модераторски права.

Hat:
Една от най  любимите ми теми е точно тази и дори се радвам,когато прехвьрчат искри и се правят отклонения защото считам,че само така някои хора биха достигнали до някои првилни изводи относно произхода си и биха се отьрсили от тегобата на сьмнението,което ни мори много.

Hadj:

--- Quote from: Sanko on January 04, 2011, 14:15 ---    "Големите"ми основания и съмнения се базират на факта,че дядо ми,рахметлията,има наследствени имоти/ниви и ливади/ в местността "Каурчан"край с.Жребево/Айгърдере/,които му идват от страна на баба ми.Баща ми ме  води там когато бях седемгодишно дете.Тогава още си стояха руините на сринато и изоставено селище,където са живели предполагам дедите ми.Пък и като чета легендите относно връх Каурчан,ме обхваща за момент  малко съмнение.

--- End quote ---

Санчо Пнса.Месноста за която говориш си е била Каурчан преди  хора от Балабан /Ягодина/ да я закупят от юруци.Руините които си видял и мястото около тях се нарича Балабански колиби.Тези колиби са съществували до 1958 год. когато е образувано ТКЗС.Ти като се разхожда случайно не забеляза ли надгробните камъни на мюсюлмански погребения?Пък не попита ли как се казват месностите наоколо-Шабаница,Фатмака,Брахомаговица,Люманефендевото ит.н.Легенди измислени колкото искаш-те затова са легенди .То къде що има камънаци някоя мома се хвърлила за да не я потурчват.А въпросната местност се нарича ла така и от юруците.Може пък някой някога  наистина да е намирал камбана или пък по синволика да са нарекли мястото така,знае ли се .

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version