Български > Дискусии
Помаци от Смолянско и Девинско !
sultan selim:
Общоселски поздравления по случай празника Байрам в село Црънча
Vasko:
Мили хора, имам прадядо от с. Славейно и той е чист българин. Никога в рода ми не е ставало дума че е помак или нещо подобно. Препоръчвам ви да не се делите на измислени етносчета, защото правилото "разделяй и владей" важи в случая. Не се поддавайте на турската и гръцката пропаганда.
botev:
--- Quote from: Vasko on August 22, 2012, 23:10 ---Мили хора, имам прадядо от с. Славейно и той е чист българин. Никога в рода ми не е ставало дума че е помак или нещо подобно. Препоръчвам ви да не се делите на измислени етносчета, защото правилото "разделяй и владей" важи в случая. Не се поддавайте на турската и гръцката пропаганда.
--- End quote ---
Жената е помакиня(вече е домакиня) :D от едно село дето вече е град. Тяхната рода имат страхотна родова памет до 99-то коляно дет се вика. Пра дядо и е бил поп в това село и твърдят, че имат тракийски произход цялото село. Освен хоро друго не играят и освен народна музика друго не слушат - това май ги прави по-големи патриоти от нас!? :) Сега имам възможността да обикалям по Родопа и се срещам с едни други помаци с различни твърдения за произход, а и тук форума показва същото, което ме води на мисълта, че помаците са с различен произход!!!
pomak BG:
Каква помакиня с прадядо поп, ти въобще вярвашли си като ги пишеш тези глупости.
Subeyi Kurt:
--- Quote from: Vasko on August 22, 2012, 23:10 ---Мили хора, имам прадядо от с. Славейно и той е чист българин. Никога в рода ми не е ставало дума че е помак или нещо подобно. Препоръчвам ви да не се делите на измислени етносчета, защото правилото "разделяй и владей" важи в случая. Не се поддавайте на турската и гръцката пропаганда.
--- End quote ---
Не се притеснявай излишно, защото раздялата не е от сега а от много одавна. Тя се довърши с много зулум и кютек от хора които нямаха никакво търпение към различните от тях по етнос и религия. А сега ако имаш нещо напротив ходи да се плачеш на арменския поп. :D :D :D
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version