Български > Дискусии
Помаци от Смолянско и Девинско !
rhodop_girl:
А защо трябва да става ясно кой как се самоопределя? Все пак не говорим за един човек, за едно село, а за цял регион!!! Абсурдно е всичко да се поставя под общ знаменател или да се правят сравнения от вида тук са по- религиозни, там са по-българи. Нещата са строго идивидуални за всяка една личност, както възприятията, самоопределянето и ценностите. Всеизвестно е,че в Мадан много се държи на религиознанието и все пак това не е предпоставка за обощаващи констатации.....
Hashashin:
Аз това казах също. Че такова е мнението на мнозинството в смолянско, но има и хора които мислят другояче и това си е съвсем нормално. Всеки си избира сам пътя.
tersid:
--- Quote from: rhodop_girl on December 15, 2009, 16:19 ---А защо трябва да става ясно кой как се самоопределя?
--- End quote ---
Ами ,защото някой е воден от мотивирано любопитство да знае някой си как определя. Все едно ,че като получи удовлетворяващ егото му отговор ,ще повярва и ще го приеме .В повечето случаи хората знаят какъв отговор се очаква и съответно задоволяват болните амбиции на любопитстващия.С това нищо не се променя ,нито самоопределението на благоразумния човек ,нито определението на любопиткото .ВСъщност най добре се работи с хора които са прозрачни в желанията си.Или с други думи понякога е добре да се употребява ,а понякога и злоупотребява със онези които особено настоятелно държат да чуят думите и уверенията ,че сме много ,ама много чисти българи или гърци ,или турци.Да е агому ,драго.
Hadj:
Ало балканджия,
одново някой започна да говори от името на всички от смолянско!
Metka:
--- Quote from: Hadj on December 15, 2009, 17:48 --- Ало балканджия,
одново някой започна да говори от името на всички от смолянско!
--- End quote ---
- Балони които се пукат.
Балканджия знае как се правят теа работи.
Не сме били давали на смолянските помаци да разказват за устната си традиция.Егати и балона.
Балканджия поне ме цитирай някъде, или ми искай оставката защо е нужно да ме сатанизирате по недостоен начин.
Ами къде беше Боян Добрев да разкаже за прочутият му род от Селча който е бил елитен?
Вместо това той ме атакува че съм инициатор на генериране на небивалици.
Но Хадж, радвам се че има в твое лице и друга гледна точка.Освен тебе има и Шумаров, Родоп гърл, Шефкет..
Много сте и е редно да припомняте от време на време за себе си.
Защото знаем кое е истинското и автентичното.А това е нещо с което един ден и феодалните старци от БАН ще трябва да се съобразяват повярвайте ми..
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version