Български > Дискусии

Помаци от Смолянско и Девинско !

<< < (38/240) > >>

mustafa_b:
И за сходния облик на носията в Неврокопско и гораните:

1. Снимка от с.Лъжница :

2. Горанки:

Hashashin:
Мустафа аз ти казах, че в Златоградско шалвари има нали? Там си е имало има и сега. Аз ти говоря за Средните и част от източните Родопи където никога не е имало, а ти ми пускаш снимка от Златограско- па макар и останало в Гърция.

Беглик:
Понеже пак се спомена Селча, някой има ли представа дали оправиха пътя между Селча и Фотиново и дали по този път са Фотинските водопади. Научих, че са красиви.

Hashashin:
Фолклорна Група - С. Върбина

Фоклорна група от село Върбина, Маданско. Това са абсолютно автентични носии от Въбина на повече от 100 години. Както знаеш в Маданско Родина не е имала особени успехи, така че нема как да подмени носията. А че носиите са автентични знам лично от самите върбинци.

tersid:
Балканджи, изворите от които точиш  географски и етнографски ресурси са  сухи. Излагаш на показ въпиюща некомпетентост и само прекалено доброто възпитание на съфорумците засега те спасява от  грубо опровержение.
Правя ти забележка да се запознаеш с географското  райониране на България ,защото не си наясно кое населено място в кой район попада. А за шалварите и автентичните носии,не се прави на шалваровед и не им прави генеалогия ,не си наясно с много неща. Излагаш неверни писания и държиш ,че те са крайна мяра.Не е приемливо за обективното познание на съфорумци които искат на научат нещо от извора на неподправеното.
Имаш смелостта да говориш и за дейноста на "Родина" ......... . Незнам , но според теб твоите събеседници са празни бурзани, а това не е добре.Никога не подценявай никого ,винаги  и той знае нещо което ти не знаеш.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version