Български > Дискусии

Помаци от Смолянско и Девинско !

<< < (59/240) > >>

pomag:
Мисля, че когато се казва истината няма двуличие. Щяхме да сме двуличници ако бях скрил истината. Много от нашите хора направиха лоши неща и никой в този сайт не пожела да ги критикува за тези деяния, за които и господ няма да им прости.

Hashashin:

--- Quote from: pomag on February 07, 2010, 19:50 ---Мисля, че когато се казва истината няма двуличие. Щяхме да сме двуличници ако бях скрил истината. Много от нашите хора направиха лоши неща и никой в този сайт не пожела да ги критикува за тези деяния, за които и господ няма да им прости.

--- End quote ---
Много си прав Помаг. Бог забавя ама не забравя и всекиму според делата!

yusu:
    Може и да звучи малко крайно но моето мнение е :

Да бъдеш добър човек и да живееш честно е задължително, а дали ще носиш името Салих или Пламен това вече е важно за религията ти .
Не става да носиш името на Христос или друг светец и да се молиш в джамия или да носиш името на Мохммед(с.а.с) или на някой от сподвижниците му а да отиваш да се молиш в църква. Е това не мога да го приема!  Това вече е двуличие.

pomag:
Проблемът вече започва да набъбва, но трудно ще бъде решен. Вчера прочетох някъде, че в Смолянско ходжите не искали да погребват хората, които са с християнски имена. Незнам какво искат да покажат с това, но помаците почти 75% са с християнки имена, е попове ли да ни погребват. Какво съм виновен аз, че на 4 години са ми сложили от Мустафа на Марин. В главата ми е запечатано името Марин  през този голям период от време. Мустафа ми викат само родителите и най-близките. Ами честно да си кажа ще ми е трудно да парадирам пред всички с името Мустафа. Дори аз няма да се чувствам комфортно. То е същото когато на нашите родители от Али е станал на Атанас. Плакали са горките но какво да направят срещу властта.

Hashashin:

--- Quote from: yusu on February 07, 2010, 20:06 ---    Може и да звучи малко крайно но моето мнение е :

Да бъдеш добър човек и да живееш честно е задължително, а дали ще носиш името Салих или Пламен това вече е важно за религията ти .
Не става да носиш името на Христос или друг светец и да се молиш в джамия или да носиш името на Мохммед(с.а.с) или на някой от сподвижниците му а да отиваш да се молиш в църква. Е това не мога да го приема!  Това вече е двуличие.

--- End quote ---

Юсу арабите християни носят имена идентични с тези на арабите мюсюлмани и се молят в църкви и никой не го смята за двулично и ненормално. Аз също не виждам нищо лошо в това. Името си е лична работа и все е свободен да се казва както иска.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version