Български > Дискусии

Помаци от Смолянско и Девинско !

<< < (63/240) > >>

Петя:
Много се съмнявам да са насадени.Такива неща трудно се насаждат Хат,пък и на толкова много хора....малко невъзможно ми се вижда.Балканджия е прав,има и много по-сташни.Точно за Ягодина сега се сещам за още една.
Турците изгорили живи около 100-150 души,главно жени,деца и старци,в един голям плевник,където са се скрили за да избегнат потурчването.
За някои хора тези истории може да не означават нищо,но за хората тук,за нас местните- и те са от нашата история!Неписана история!

tersid:

--- Quote from: Петя on February 20, 2010, 22:09 ---Турците изгорили живи около 100-150 души,главно жени,деца и старци,в един голям плевник,където са се скрили за да избегнат потурчването.

--- End quote ---
Петя ,ти влизала ли си в плевник който побира 100-150 души.И ако някой иска да те "потурчи" би ли се скрила в плевник.Питам ,щото аз съм влизал в много плевници, обори и т.п. и още продължавам си влизам и горе доле си имам понаятие и ако някой иска да ме турчи няма да се скрия в най удобното за "турчене" място.Питам ,и за това щото това много ми заприлича на една матрица в която в една черква която побира 100 души,са били заклани 3000 души.

--- Quote from: Петя on February 20, 2010, 19:37 ---Когато османлийте потурчвали Родопите,в село Ягодина,три моми,бягайки от тях,се качили на най-високия връх там-св.Илия.Хвърлили се от върха заедно,като сплели косите си в една плитка,за да не остане никоя от тях жива.За да не бъде потурчена!
Като чух това настрахнах,какви хора са живяли по земите ни!?

--- End quote ---
Петя ,тази "история" едвали не е написана като "история " за всяко едно наше село.Но ,все пак ако османлиите са искали да потурчат Родопите ,а и не само Родопите ,сега дали всички щяхме да сме турци.
И сега за да не бъда голословен за трите моми, съберете се някой ден три моми и се опитайте да вплетете косите в една плитка. Само ,моля ви ,не се мятайте.

Hashashin:
Терсид само да вметна че нашия плевник може да събере и 300 души. Повечето плевници при нас са по-големи от къщите в пъти.

tersid:
Не ти признавам вметката.Дай фото.Пък и с Петя си говоря.

Ada_BG:
Ейййй какво ли няма да измислят,турците това,турците онова,ами 4е те ако бяха вър6или вси4ко това,един българин не вярвам да бе6е останал,това са 500 години.По логиката на някои демек,помаците са слабите,които са се потур4или ,хехехехехе.А нали са клали наред как са останали сега6ните,,смели българи,,.едните потур4ени,другите клани,ами сега6ните българи как са оцелели.Много прост пост написах,няма нужда от цели доклади,не ми се 4етат.
Ето затова се отказаха да пи6ат то4но тия които дадоха от себе си най много на форума,за6тото са неудобни,за6тото пре4ат на побългаряването на помаците.Но аз не вярвам останалите да се хванат за уловката,гледам няма будали тука.Нямам ни6то против нормалния българин,но тия които са тука,е ясно с каква цел са.Колай гелсин :(( Не агитирам никого,но и не искам да се манипулират така моите братя и сестри по вяра.....
Между другото,Османлиите са били най-толерантните хора живяли по тези земи,и изоб6то.Какво ти потур4ване,какво ти насилие,4е то всеки мйуслуманин знае,4е в Исляма няма насилствено приемане на вярата,това е грях,много сте заблудени някои,много,ин6аллах прогледнете ,но едва ли......

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version