Български > Дискусии
Помаци от Смолянско и Девинско !
Hashashin:
То човек и от работа има нужда, но и духовни подтребности си има. Не е лошо да има джамии за мюсюлманите и църкви за християните.
Hamdiko:
Ние в Рудозем, нямаме проблем със строежа на джамии. Стваше дума за Триград, там искаха да строят нова или да ремонтират старата, вече съм забравил - беше преди 3 години. Случайно бях на една среща със спонсори организирана от областния мюфтия за да им се помогне на тези хора, а тартор беше Юсеин Хаджийски - мисля че е Председател на джамийското настоятелство там. Хората които бяха с него се представиха с мюсюлмански имена и няма представа дали са така и по лична карта. Та оттам съм останал с впечатление, че има доста хора с такива имена в Триград. А иначе най-добре за ремонт на религиозни храмове (било то християнски или мюсюлмански е да се кандидатства с проект по Програмата за развитие на селските райони, защото ако кандидатът е общината финансирането е на 100%. Ако кандидатства друга организация НПО (Джамийско или църковно настоятелство регистрирано по ЗЮЛНЦ) финансирането е до 70%, което пак е доста по-добре от Красива България.
Свободен чове:
--- Quote ---тартор беше Юсеин Хаджийски
--- End quote ---
Този човек се изявява като тартор на много от провокациите спрямо мирното помачество в нашия край. Последната му изцепка беше учредяването на партия ПОМАК в с. Триград, лепнала петно на страхотното село.
Hamdiko:
Е, трябва да кажа, че нищо не знам по въпроса. Четох някъде, че Мехмед Дорсунски е в основата на партията. И него не съм го виждал с години. Той е голям образ. Понякога кърти мивки със страните си идеи, но не е лош човек.
Hamdiko:
А за предишният ти пост - не си прав. Не само, че ви трябват джамии, но трябва и да ги пълните. Защото както е казано благодатта на Аллах е само там където хората са задружни и привързани.
Сура Ал Имран:103
"И се привържете всички за въжето на Аллах, и не се разделяйте, и помнете благодатта на Аллах към вас, когато бяхте врагове, а Той помири сърцата ви и станахте братя чрез Неговата благодат! И бяхте върху ръба на ров от огън, а Той ви спаси от него. Така Аллах ви разкрива Своите знамения, за да бъдете напътени."
(Под “въжето на Аллах” се разбира Неговата религия.)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version