Български > Дискусии

Помаци от Смолянско и Девинско !

<< < (86/240) > >>

tersid:
Принипно не може да се иска от религиозно лице да нарушава принципите си. Тоест съобразно догмите всеки ритуал трябвада се изпълнява ,така както е предписано.Знам ,че в Девинско и Смолянско е имало такива инциденти при които близките на починалите искат да се съобразят с тяхната воля или волята на починалия,в разрез със принципите на духовното лице,изхождайки от позицията на някакакви необясними предразсъдъци,незнание или егоизъм. В такъв случай ,щом има разминаване между желанията и принципите ,би следвало близките на починалия да не викат духовно лице за изпълнение на ритуала и сами да си подемат грижата за починалия.Духовното лице също не трябва да нарушава принципите ,които са повелени и които ако не ги изпълнява ,не би следвало да е духовно лице.Присъствал съм на едно,две,три  погребения при които близките са искали починалия да се погребе в ковчег, но не им мина желанието ,защото се подходи компромисно ,тоест починалия беше в кяфин в ковчега и бе погребан без капака на ковчега. Според мен само дотам достига компромисното решение, а такива волни съчинения за ковчези,китки, музика ,тъпани и  фанфари всеки може да си прави  ,само че без ходжата ,просто трябва да си поръча граждански ритуал ,гробари,конферансиета и  оркестър ,за да му отдадат те необходимата почест която се полага на един починал  .
Има правила ,а едно от тях е "както си дошъл ,така ще си отидеш"

yusu:

--- Quote ---Юсу предлагам ти да не обиждаш другите религии и да не квалифицираш кое е изменяно и кое не, защото първо не си бил там за да знаеш изменяна ли е Библията или не, и второ с абсурдните си квалификации обиждаш християните. Настоявам да се извиниш публично на всички християни за необмислените си слова! Заради хора като тебе, които изтъкват една религия за сметка на друга стават религиозните конфликти!!!!
--- End quote ---

Разбира се ,че се извинявам на всеки пряко или косвено засегнат но не това е била целта ми, последното нещо което търся пък е религозен конфликт. Аз казах приказки които на са мои , а на хора които са много повече запознати с религиите като цяло от тебе и от мене.
   Ще те попитам само едно , случайно явление ли е низпославането на последната от свещенните книги (КОРАНА)?  Попитай малко по-запознати с тези неща и ще се увериш. Засега те оставям малко да се поровиш и да откриеш отговора на този въпрос сам.  Успех!

abc:

--- Quote from: yusu on February 24, 2010, 11:47 ---
   Ще те попитам само едно , случайно явление ли е низпославането на последната от свещенните книги (КОРАНА)?  Попитай малко по-запознати с тези неща и ще се увериш. Засега те оставям малко да се поровиш и да откриеш отговора на този въпрос сам.  Успех!

--- End quote ---

Точно същото като на Талмуда и Библията. Всяка следваща е ползвала предишната, да не казвам, че е преписвано.

Hashashin:
Дайте да говорим за нещо друго, то е ясно, че релиите няма да ги оправим. Религиозните диспути да ги оставим на ходжите и поповете, а ние да си говорим за музика, футбол и айтакива делнични неща. :)

yusu:
   Говориш без да мислиш това ,че имат много общи неща не означава че са еднакви. Напротив има разлики които са очевадни. Още мааалко ти трябва да поработиш.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version