Български > Дискусии
Помаци от Смолянско и Девинско !
Hat:
--- Quote from: sirrio on February 26, 2010, 08:39 ---Е не можа ли да го кажеш малко по-така това изречение - все пак говориш за жени, не за овце или крави.
--- End quote ---
Умишлено използвах този израз тьй като прочетох,че дори и нормални семейства вземали семенен материал и то с предпочитание от черен или мургав мьжага дарител на сперма.В биологичните си нужди сме много близки до животните и решех,че ще звучи по добре,като "женски" отколкото жени.Ако сьм обидил някого моля да бьда извинен.
Петя:
Незнам черната боя къде се тачи и къде не,но тука, не съм останала с впечатление да има голяма любов между помаци и агупти.Има някаква търпимост.Дори когато се използва думата "агуптин" звучи по-обидно и от "циганин".В смолянско най-разпостраненият вариянт за произхода им е,че са потомци на цигани и помаци,но това е спорен въпрос.Въпреки това имаме доста прилики с тях,дори те са по-религиозни от повечето помаци.
Hat:
--- Quote from: Петя on February 26, 2010, 15:30 ---Незнам черната боя къде се тачи и къде не,но тука, не съм останала с впечатление да има голяма любов между помаци и агупти.Има някаква търпимост.Дори когато се използва думата "агуптин" звучи по-обидно и от "циганин".В смолянско най-разпостраненият вариянт за произхода им е,че са потомци на цигани и помаци,но това е спорен въпрос.Въпреки това имаме доста прилики с тях,дори те са по-религиозни от повечето помаци.
--- End quote ---
Петя трябва да се научим да ги уважаваме такива,каквито са и да тьрсим и извличаме положителното от взаимоотношенията си с тях.Пьк и не само с тях а с всички около нас,за да имаме хармония вьтре в самите нас.
Петя:
--- Quote from: hat on February 26, 2010, 16:40 ---Петя трябва да се научим да ги уважаваме такива,каквито са и да тьрсим и извличаме положителното от взаимоотношенията си с тях.Пьк и не само с тях а с всички около нас,за да имаме хармония вьтре в самите нас.
--- End quote ---
Да,с това съм напълно съгласна!
Hadj:
Браво на сайта,играе и роля на превъзпитание-ще спем да казваме ,че "агуприн" е по-обидно от "циганин".Защо ли пък и да си циганин е обидно?
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version