Български > Дискусии
Помаци от Смолянско и Девинско !
tersid:
Археологията показва ,че в местата където живеят помаци няма свидетелства затова, че има църква която да е обърната в джамия,както и това ,че досега не са намерени християнски погребения.Доколкото ми е известно в Исперих,Самоков,Разград и т. н. не са живели помаци.Твърдението ,че в мюсюлмански гробове са намирани кръстове , запалки и табакери излиза само от устата на манупулатори.Старите погребални съоръжения направени от каменни плочи ,не са християнски ,а са от епохата от преди християнството ,но дори и да са от тази епоха вв тях не се намират кръстове,най много единична монета служеща за разплащателно средство за лодкаря Харон. А ,аз доколкото знам Харон не е персонаж който има връзка християнството.Но за вас моге и да има ,щом и бесите са били християни.
gece yolcusu:
--- Quote from: tersid on March 09, 2010, 13:42 ---Тоя документ ,дето си го пуснал не важи. Дай да ти видим Бесиката.ПП май си е цвете връз тебе,той поне от време на време се водеше и се караше.
--- End quote ---
От самолет си личи приликата с ПП!
А иначе, нали трябва да има привидна разлика.....! ;)
Hashashin:
Терсид по моя край, християните не слагат кръстове в гроба и никога не са слагали, защото го считат за светотатство, слагат обаче монети на очите, и до починалия- "Да се откупи на оня свят".
Hashashin:
--- Quote from: gece yolcusu on March 09, 2010, 14:47 ---От самолет си личи приликата с ПП!
А иначе, нали трябва да има привидна разлика.....! ;)
--- End quote ---
Гедже, не говори глупости, когато не знаеш. Можеш да питаш и администатора и модераторите на сайта, имам ли аз нещо общо с ПП или с някой друг от неговия кръг. Не ме хули неоснователно, и настоявам да ми се извиниш!!!!
tersid:
Мен това не ме бърка. Просто уточних ,че Хароновия обол е езическа практика която се е практикувала от почти всички народи, или ще кажеш ,че тази практика е българска..
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version