Български > Дискусии

Помаци от Смолянско и Девинско !

<< < (141/240) > >>

isa71:

--- Quote from: gece yolcusu on March 20, 2010, 13:12 ---Така е
Но кога ли помаците ще израстнем до толкова, че да стигнем това ниво на толерантност. Би могло да стане само по един единствен начин - когато самите ние осъзнаем нуждата от вяра, спирайки да се срамуваме , че сме мюслими.Докато има липса на знание относно религиозността, ще властват предразсъдъците за "добрите и лошите".

--- End quote ---

,,ПОВЕЛЯВАНЕ НА ДОБРОТО И ВЪЗПРЕПЯТСТВАНЕ НА ПОРИЦАНОТО,,

Hashashin:

--- Quote from: tersid on March 20, 2010, 12:21 --- Само,че пропускат едно нещо -  доскоро единствено Турция беше спасителен пристан за тях и единствено  Турция им помагаше и единствено там можеха да си построят нормален дом, да получат нормално образование и т. н. и да бъдат нормални хора, а къде беше  България - никъде- беше само с болните си претенции .Някой да е видял в българската преса и ред написан за нарушените права на помаците в Гърция. Не е . Докато единствено Турция се застъпваше за техните права и така е и до ден днешен. Казвам това като игнорирам ,че в тази защита може да е имало и скрити подцели, но все пак ръката на Турция винаги е била подадена.

--- End quote ---
Tersid, относно това че само и единствено Турция е предоставяла това на помаците, открито и нагло лъжеш. Нима в България помаците нямаха нормален дом и образование ??? Тук в България помаците имат триетажни къщи, повечето млади помаци са по университетите, навремето държавата е построила и в най затънтените села училища. Има хиляди образовани и начетени помаци, допринесли много за България. Така че спри с лъжи и инсинуации да подвеждаш хората. Тук не си сам и винаги лъжите ти ще бъдат опровергавани, колкото и да не ти се иска. Сега тук е демокрация и гласа на инакомислещите не е заглушен, не си вече ти и съмишлениците ти сами на трибуната. Чува се и другия глас. Гласът на помаците, които не са на твоите позиции, а и двамата знаем че те са мнозинство!

KaraIbrahim:
  За помаците в Гърция Tersid е прав.Една дума не се е чула от официалната българска власт и преди,и сега в тяхна защита.А помаците в Гърция са преживели не по-малко унижения от помаците в България.

Hashashin:
Да Кара Ибрахим, даже и по-големи унижения са преживели. Имам приятел от Шахин и знам. А и съм ходил по тамошния край. Но аз имах едно друго изказване на Тарсид, което съм подчертал със синьо.

Kaplan:

--- Quote from: KaraIbrahim on March 20, 2010, 17:03 ---А помаците в Гърция са преживели не по-малко унижения от помаците в България.

--- End quote ---

Какви ти унижения? То направо си е било геноцид. -хиляди изклани, убити, изселени и  прогонени помаци от Чеч(а). Разселвани по егейските острови, и за да забравят своята история на 1000 гърци са оставяли по един - два помака. Това е миналото на помаците в ''светска Гърция''!
 Но прав е Tersid, че Турция е била винаги, като втората майка за стотици хиляди помаци, не говоря само за последните събития от преди 20-30 години, а като цяло за периода 1878-1989 г. Тя е била винги, като втори шанс да пробиеш в живота, ДА сега нещата в българия са по благоприятни за помаците, но така е било в миналото. Няма кой да каже обратното, защото резултатите са налице - стотици хиляди помаци живеят в Турция днес.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version