Български > Дискусии
Помаци от Смолянско и Девинско !
Свободен чове:
Пак не си ме разбрал Сюлеймане. Казах, че в Турция сменят и онова, което остава и след премахване на -ов и -ев, ако остатъкът не отговаря на турската именна система. Ако тук си бил например с фамилията Помаков, там като ти махнат -ов, остава Помак. Последното също няма да го оставят и ще ти дадат да си избереш друга фамилия. Сега надявам се съм ясен.
А пропо, моята фамилия е такава, каквато е сега от край време и не е променяна през който и да е възродителен процес.
Петя:
--- Quote from: KaraIbrahim on March 20, 2010, 18:14 --- Дали тези няколко местни хора не са от помаците с арабски произход?
Не е лошо да се информира главния мюфтия.
--- End quote ---
хахахха сигурно между тях е имало и с арабски,и с египедски.
Kaplan:
Цецо, от самото начало разбирам какво ми казваш, но ти не разбираш какво казвам аз. Когато например идеш в Турция и тук ''закона'' ти е бил сменил фамилията на друга, която няма нищо общо с твоят род, то в Турция ти естествено ще върнеш фамилията си, а на другите ще изглежда че си променил изцяло своята фамилия. Със сигурност има и помаци, които са сменили фамилиите си да ''звучат'' по турски може би, не изключвам това, но по принцип това са го правели самите те, а не държавата насила да промени изцяло техните имена. Като пример ти давам едно фамилно име. Примерно в България ти си бил с фамилия ''Шехинов'', то в Турция -ов го махат и оставаш с фамилия ''Шехин'' .Това е! А на такива, както казваш ти - които са променили изцяло фамилиите си вероятно и те са били ''Помакови'' и за да не звучат много помашки с фамилия ''Помак'' са си променили фамилиите ;)
Но и за новите фамилии със сигурност са били избирани имена на някой от предците на даденият човек. Те не са били избирани произволно, както тук преди време -
дават ти тефтера с имена избираш си едно и това е :) :) ;)
Hashashin:
А Сулеймане, който помак в България е бил Белов, Рохлев, Киселов, Купенов, Мугленчов и хиляди други ???
Kaplan:
Балканджи - Киселов, Сладъков, Купенов, Продаденов май ги няма такива :D :D :D
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version