Български > Дискусии

Помаци от Смолянско и Девинско !

<< < (154/240) > >>

Hashashin:
Хат, това което съм написал е верно, иди и кажи на някой мюсюлманин в Смолян помак и да видим как ще реагира. И Хамдико ти каза, ама ти пак не възприемаш. Прочети и на Боян Добрев едно изказване, която скоро Назми ни припомни и ще видиш как се самоназовават болшинството от смолянските помаци. Ние тук ги наричаме така за по голямо удобство, но те си имат друго самоназвание което предпочитат. А за  това кое звучало гордо и кое не аз не съм казал и една дума. Всеки сам си решава кое за него е гордо и кое не.

Свободен чове:
Hat, тъй като очевидно се обръщаш към мен ще се опитам да ти отговоря, макар постът ти да ми е малко неясен.
Помаци като термин използвам в този сайт, така сме го приели, нали така. Не ми е проблем. Аз лично към мен държа да се обръщат всички с думата бългромохамеданин. Това определение е най-точно. Забелжи, не "българомосюлманин", а "българомохамеданин" предпочитам. Има разлика, най-вече в степента на религиозно отдаване, ако мога така да се изразя.
Идяхте и вчера потребителя Рамзес, той дори не претендираше, че е изобщо мюсюлманин, но не значи, че не е помак. Аз съм против неговото банване. Трябваше малко толерантност, да го оставим да се ориентира. Колоритен беше, аи много показателен, че ние хората с младежки дух и светски настроени, съвсем не мислим и не се обръщаме към миналото.

isa71:

--- Quote from: mechta on March 23, 2010, 12:58 ---Балакджи, ние помаците в Смолян - различни сме. някои сме отдавна българи и се срамуваме да ни казват помаци, други сме българи само за пред хората , а в къщи сме си нашенски, и една малка част сме истински вярващи мюслюмани , дори имената сме си върнали. но повечето се пишат за българи и аз не обвинявам никого за избора му да бъде какъвто иска. само искам да споделя как мое съседско момиче  се влюби и се събраха да живеят с българче - добро момче, но родителите (инелегнтни хора) казаха ние помакиня не щем за снаха и това не е диничен случаъй имам и съседка женена за българин, но тя винаги е едно стъпало по-ниско в очите на собственият си мъж , а сег и на децата си. въобще толкова объркани съдби и наслоен негативизъм срещу помаците, турците, циганите, че ума не ти побира. за мен ще кажа имам две снахи едната е българка едната е помакиня - в моя дом живеят хора надраснали земните ежби за величие на някой етнос. дано и всички да го преодолеят, но докато има великите българи - моите помашки братя и сестри ще страдат и ще бъдат други. е това е от смолян

--- End quote ---
разкажи нещо на балканджията ,за камен

isa71:

--- Quote from: Свободен Цецо. on March 23, 2010, 14:53 ---Hat, тъй като очевидно се обръщаш към мен ще се опитам да ти отговоря, макар постът ти да ми е малко неясен.
Помаци като термин използвам в този сайт, така сме го приели, нали така. Не ми е проблем. Аз лично към мен държа да се обръщат всички с думата бългромохамеданин. Това определение е най-точно. Забелжи, не "българомосюлманин", а "българомохамеданин" предпочитам. Има разлика, най-вече в степента на религиозно отдаване, ако мога така да се изразя.
Идяхте и вчера потребителя Рамзес, той дори не претендираше, че е изобщо мюсюлманин, но не значи, че не е помак. Аз съм против неговото банване. Трябваше малко толерантност, да го оставим да се ориентира. Колоритен беше, аи много показателен, че ние хората с младежки дух и светски настроени, съвсем не мислим и не се обръщаме към миналото.

--- End quote ---
мумията отиде в друго измерение ;D ;D

Hashashin:

--- Quote from: isa71 on March 23, 2010, 15:44 ---разкажи нещо на балканджията ,за камен

--- End quote ---
За Камен Буров знам достатъчно, няма какво да ми разказва.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version