Български > Дискусии
Помаци от Смолянско и Девинско !
Hadj:
Балканджията от толкова много познания за Смолянско чак е посинял.Двадест дни не бях влизал във форума и сега що да видя то семо ноговия огън,абе ще запали някоя плевня със 150 помаци.Този човек освен да клечи пред компютъра няма ли да свърши някаква полезна работа ,имам чувството че е поставен да дава "най-точните" отговори.Дайте му малко почивка да иде да чишка че както е седнал може да подмокри доста теми.
Хората които пишете знайте че освен родинци ими и други в смолянско-и такива които не се обиждат да се наричат помаци,но нямат нерви да издържат на тези които са в този форум.
Със здраве към лятото пак ще си пишем иншаллах.
Hashashin:
--- Quote from: Hadj on March 23, 2010, 16:09 ---Балканджията от толкова много познания за Смолянско чак е посинял.Двадест дни не бях влизал във форума и сега що да видя то семо ноговия огън,абе ще запали някоя плевня със 150 помаци.Този човек освен да клечи пред компютъра няма ли да свърши някаква полезна работа ,имам чувството че е поставен да дава "най-точните" отговори.Дайте му малко почивка да иде да чишка че както е седнал може да подмокри доста теми.
Хората които пишете знайте че освен родинци ими и други в смолянско-и такива които не се обиждат да се наричат помаци,но нямат нерви да издържат на тези които са в този форум.
Със здраве към лятото пак ще си пишем иншаллах.
--- End quote ---
Хадж, първо добре дошъл.
Ако обичаш въздържай се от квалификации, особено обидни такива, показващи твоята ниска култура и морал. Не си ти човека, който ще ме квалифицира. Ясно ли е? Ще те замоля да запазиш добрия тон на дискусия и да не се излагаш като кифладжия с детските си глупости!
isa71:
--- Quote from: Балканджия on March 23, 2010, 16:04 --- За Камен Буров знам достатъчно, няма какво да ми разказва.
--- End quote ---
не тоя ,а от перник
Hamdiko:
Селям на всички, Иса, малко познавам Камен, но въпреки, че според мен е добър мюсюлманин той не е помак. Той си е българин по произход, а до преди няколко години и по религия. Това, че е проумял Напътствието на Всемилостивия и е приел Исляма не го прави помак. Аз вече писах, че човек може да се чувства какъвто си поиска, а най-правилно е да не се чувства никакъв. Защото така лесно се поддава на предрасъдаци и без да иска може да изпадне в положение да угнети някой без причина. Нека не забравяме, че Аллах не деле хората на българи, турци, помаци, ахряни, българомохамедани, българомюсюлмани, българоатеисти и т.н. Той дели хората на праведни и грешници. Нека молим Всемилостивия да ни насочва по правия път и да бъдем от радващите се на Ахирета.
Hamdiko:
Като уточнение към предния ми пост ще кажа, че има безброй доказателства, че именно националните доктрини са довели до почти всички войни, а за тези за които не са били причина са били оправдание. Националността може да доведе само до противопоставяне. Нека бъдем просто хора. Аз, пък и хората на които мога да въздействам, умишлено не тачим никакви помашки (или както други ги наричат български) обичаи, защото по своята същност те са езически. Това е само един пример как ако човек да речем се смята за истински помак той трябва да стане рано на 6-ти май (Адрелес) и да се мие с роса от Здравец и да се люлее на дрян. Това обаче е езически обичай и от гледна точка на религията е Ширк (съдружаване) и представлява голям грях. Според мен и за земния живот и особено за отвъдния ще е по-добре да не отдаваме значение кой какъв е по произход, защото човек не си избира произхода, а какъв е по характер и държане.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version