Български > Дискусии

Помаци от Смолянско и Девинско !

<< < (171/240) > >>

pomak BG:
И Баните ли, ами Горна Дрянка там как са? Чепинци, към Аврен, Доспатско - Сърница, Късъка?

Петя:
За Горна дрянка и Аврен(Кърджалийско )незнам.За Доспатско, също мисля,че са с българско самосъзнание,с такова впечатление съм останала.Е,ако има съфоромници от този край,те могът да кажат по-точно.

Hashashin:
Само да нанеса няколко корекции. Чепинци е в Рудоземско-споменато от Петя. Сърница както географски и етнографски, така  и админстративно не принадлежи към Смолянско. Доспатско пък от своя страна етнографски и географски е част от Чеча изкуствено прикачена административно към смолянско. Късъка си е в Доспатско. А за Аврен мога да кажа, че там повечето са покръстени и влагат толкова много в това да покават че са християни, че чак стават за смях на старите християни от региона.

Петя:

--- Quote from: KaraIbrahim on April 11, 2010, 15:09 ---  Е,не можеш да бъдеш така сигурна,едва ли всички ;)

--- End quote ---
Винаги има изключения,но масата са така.

pomak BG:
Аз пък мога да ти кажа, че в сърничани, са си доспатчани, независимо географски къде се намират. Някога това били пастирски колиби на доспатчани, като постепенно станали село, а сега и град. Диалекта на доспатчани си е смолянски диалект, с малки изключения А колкото от Аврен от там имах един съученик

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version