Български > Дискусии

Помаци от Смолянско и Девинско !

<< < (19/240) > >>

mustafa_b:
Снощи, случайно загледах едно предаване по ТВ "Европа". Ставаше дума за помаците в Родопите. Показаха женската фолклорна група от с.Брезница, а авторът на предаването не пропусна да отбележи, че е бил поразен от "най-чистия български", на който пеели момичетата от групата. По-нататък същият продължи, че живеем в ерата на глобализма и не трябва да се делим, а обединяваме. Тези, които се опитва да ни делят са единствено "ислямските фундаменталисти". След това в предаването ни бе показана сцена от обединяващото звено в Родопите, а именно черква. За да живеем в мир трябва да се обединим около християнските ценности и да се противопоставяме на разделението на "ислямистите" - това бе посланието във филма.

Някой друг гледал ли е това предаване? Как се казва въпросния документален филм? Излъчваше се някъде около 8 или 9 часа вечерта.

Metka:
Аз не съм го гледал.
Учудвам се че претендиращата за европейска телевизия - ТВ Европа, прави подобен десант в селото ни.
Може би е попаднала на "гостоприемни службогонци". Но за да направя коментар е нужно да изгледам въросното манипулативно предаване.
Но не се и учудвам , от българската журналистика днес, ние нищо добро не можем да очакваме.
Затова трябва да сме на мястото си и навреме да разобличаваме подобни изтъпления.

mustafa_b:
Метка, не беше в селото ви. По-скоро фолклорната ви група гостуваше на някакъв събор, но не успях да разбера къде. И аз се учудих. Преди малко проверих програмата на ТВ Европа. По това време е вървяло предаването "Под лупа". Трябваше да запиша имената на авторите на филма. Заварих само пет минути от филма, в самия му край.

Шали:

--- Quote from: mustafa_b on December 12, 2009, 10:01 ---Метка, не беше в селото ви. По-скоро фолклорната ви група гостуваше на някакъв събор, но не успях да разбера къде. И аз се учудих. Преди малко проверих програмата на ТВ Европа. По това време е вървяло предаването "Под лупа". Трябваше да запиша имената на авторите на филма. Заварих само пет минути от филма, в самия му край.

--- End quote ---

Ако е "Под лупа", мисля го повтарят днес в 11:40.

todor:
 :) kakto e tragnali skoro v devinsko nqma da ima pomaci
sled 30-40 god kato iz4ezne po staroto pokoleniee

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version