Български > Дискусии
Помаци от Смолянско и Девинско !
Hasan Ismail:
Радвам се, че се получи един искрен диалог. Но аз говорех за смисъла на живота,а благополучие,глад,радост,пари,бедност и пр. са производни на този смисъл. Така мисля.Естествено,за да бъдат децата ми добре бих заложил и живота си. Бих прегазил всички правила, норми и закони.Пък да не говорим за внуците.Дай боже всекиму.
Rasate:
--- Quote from: Hasan Ismail on November 29, 2010, 21:37 --- Радвам се, че се получи един искрен диалог. Но аз говорех за смисъла на живота,а благополучие,глад,радост,пари,бедност и пр. са производни на този смисъл. Така мисля.Естествено,за да бъдат децата ми добре бих заложил и живота си. Бих прегазил всички правила, норми и закони.Пък да не говорим за внуците.Дай боже всекиму.
--- End quote ---
Амин
5Я:
Курбан от 50 кг скумрия дават за Никулден в Арда
Курбан от 50 кг печена скумрия ще раздадат на Никулден в смолянското село Арда. На 6 декември се отбелязва храмовия празник на местната църква „Свети Никола“. Църквата е построена през 1874 г., за няма и 10 месеца, осветена е през 1882 г. Това е единствената църква, за която според спомените на местните, е строена заедно от българи и гърци. Храмът има и надписи на гръцки език. Видът му се различава от вкопаните в земята църкви от онова време. Храмът е ремонтиран преди 2 години, като с боядисването на фасадата и камбанарията участва гръцкия бизнесмен Димитрис Алексудис, който от няколко години е жител на селото.
http://smolyanpress.net/?p=3991
5Я:
Шадраванът – трикольор на Забърдо ще грее и нощем
Шадраван, изобразяващ българския трибагреник, откри днес кметът на Забърдо Валентин Черпоков. Съоръжението е монтирано на площада в центъра на селото и е много красиво вечер, когато блестят светлините му. «Около Забърдо има седем върха и на всеки връх възрастните хора слагат знамена. Преди няколко години всяко домакинство, по моя инициатива, също си сложи на къщата българския трикольор и знамето на Европейския съюз. Нощно време, обаче, те не се виждат, и затова решихме да направим един фонтан,който нощно време ще грее с цветовете на българския трибагреник”. Така Черпоков лаконично обясни инициативата си. За откриването на фонтана кметът беше организирал специално тържество, в което се включиха жителите и много гости на селото.
http://smolyanpress.net/?p=3973
Hashashin:
Евала! И двете села са помашки нали?
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version